haka21 pisze:Można poszukiwać alternatyw w ramach merytorycznej dyskusji, zresztą pogadać jest miło.
Dlatego dyskutujemy
haka21 pisze:A propo merytoryczności naszych przyjaciół rosjan- warto zobaczyć:
Szczególnie dydykuję miłośnikom Castrola (nr 1 w polsce) no chyba że ktoś ma dostęp do Castrola U.S to sorry
Fajne forum mają ci Rosjanie ale nie znam rosyjskiego bo nie mam tam przyjaciół
to opieram się tylko na obrazkach
Pojawiają się tam różne oleje i wszystkie wykończyły silniki bo trzeba było je rozbierać
haka21 pisze:ozmawiać można w sposób jak na forach polskich ,czyli : kumpla , ojca, mechanik , kuzyna i takie tam mity żyjące już własną legendą
każdy ma jakąś opinie którą sam sobie wyrobił albo opiera się o opinii , kumpla , ojca, mechanika itd. Olej numer jeden tak jak piszesz to Castrol, gdyby był taki zły nikt by go nie zalał do auta. Rosjanie negują Castrola i inne tylko zobacz datę są to zdjęcie z przed prawie dziesięciu lat. Gdyby ten olej tak załatwiał silniki naprawdę nikt by go nie zalał i te auta już dawno by nie jeździły bo nr 1 to castrol :p
haka21 pisze:Niecierpliwi i zamożni poszukujący najlepszego z najlepszych mają też prosto- Xenum VX 5w30 i spokój.
Nie słyszałem o czymś takim dlatego pomocą służy google i okazuje się że to olej do aut wyścigowych i żeby to do silnika 1,4 lać
Trochę sobie jaja robię bo wiem doskonale o tym ile się dyskutuje o tych olejach, sam też mam problem na co się zdecydować. Najpopularniejsze oleje to Mobil i Castrol i po lekturze forum widzę, że jest polecany Motul, ale szczerze bał bym się zalać jakiś xenum, motul, lotos itd bo jak silnik padnie to będę płakał czemu nie zalałem tego co wszyscy, czyli Castrol i Mobil