Dzisiaj jest 21 lis 2024, 07:47

Golf Variant 7.25 INDIVIDUAL - Tomasz_W-wa

Nasze auta - Golf 7
Regulamin forum Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem

Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 7 - 1.4 TSI 112PS - 2013 by Ryszard

Treść postu:
Dane wymagane
    Marka/Model: np. VW Golf 7 GTI
    Rok produkcji: np. 2013
    Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI
    Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości

Dane opcjonalnie:
    Kolor: np. niebieski grafit perłowy
    Wyposażenie: np. Highline + ACC + Sign Assist + zawieszenie DCC
    Układ napędowy: np. DSG
    Zawieszenie: np. 19'' Talladega
    Car Audi: np. Discovery Media
    Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
    i inne ciekawe informacje

Pamiętaj:
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  • Autor
  • Wiadomość

Tomasz_W-wa

Forumowicz

• Online: 16d 3h 3m 43s
  • Pochwały: 106
  • Auto: VW Golf 7 Variant
  • Silnik: CLHA

Re: Golf Variant 7.25 INDIVIDUAL - Tomasz_W-wa

Post02 lip 2023, 12:48

seba
Dzięki za przeczytanie mojego tematu o autku :pub:

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ostatnio zmieniony 02 lip 2023, 13:34 przez Tomasz_W-wa, łącznie zmieniany 1 raz

seba

Stały Bywalec

• Online: 43d 20h 21m 9s
  • Pochwały: 16
  • Auto: VW Golf 7 FL
  • Silnik: 1.4 TSI 150KM CZDA

Post02 lip 2023, 12:56

Nie było tematu. :pub:

robert11115

Aktywny

• Online: 3d 2h 3m 12s
  • Pochwały: 1
  • Auto: golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI

Post24 wrz 2023, 08:56

Szacun za modyfikacje , fajnie się czytało temat , pozdrawiam.

Tomasz_W-wa

Forumowicz

Post15 lis 2023, 11:23

Jakoś ostatnio nie było większych chęci dłubania przy aucie :roll:

Wymiana pompki pedała sprzęgła, podobno przypadłość w G7 że padają, z tego co wyczytałem to te pierwsze, później zostały poprawione. U mnie siedziała ta pierwsza ale i ta wytrzymała do 200.000 km.
Oczywiście wymieniona i odpowietrzenie skrzyni (zobaczcie jaki jest płyn hamulcowy z odcina od padała do skrzyni), nadmienię tylko że przy wymianie płynu hamulcowego jak robimy hamulce nie jest on wymieniany w odcinku do skrzyni.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po długich poszukiwaniach (nie śpieszyło mi się chciałem kupić jak w najlepszym stanie), kupiona i założona nakładka tunelu środkowego z dekorem Black Piano w wersji bez przycisku Start/Stop. Maskownica w idealnym stanie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Teraz czas żeby się spiąć i kupić boczek od str. kierowcy z wersji R z materiałem Carbon bo tylko on mi został z brakujących części do środka auta.
No to chyba w tym roku to tyle. Jak coś porobię to pewnie się odezwę.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

Tomasz_W-wa

Forumowicz

Post27 paź 2024, 13:00

Dawno mnie tu nie było :shock:

Z uwagi że Golf dostał młodszego brata i jak to zazwyczaj bywa trzeba na początek coś tam zazwyczaj do tego auta zakupić, Golf musi na jakiś czas pójść na boczek (będą dokańczane jakieś tam modziki).

Obrazek

Z uwagi że to auto po 2020 roku trzeba było zakupić interface pod sterowniki zabezpieczone metodą SFD.

Obrazek

Jak tu o młodszym bracie, to standardowo filtry, olej itp., ale i kilka modów już wpadło do niego (i plany są również na kolejne),trzeba było zakupić zimówki, a na lato zawitają nowe aluski pod ten model (18-to calowe).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co do Golf-a to dokończyłem montaż anten LTE, ponieważ przy pierwszym montażu uszkodziłem pin drugiej wtyczki i nie miałem zapasu, a że trzeba ściągać cały zderzak to czekało to do momentu gdy robiłem coś innego i musiałem demontować zderzak.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Został podmieniony ekran 9,2 radia 5G6919606 z 25.10.2017 H50 9130 na 16.03.2020 H61 9214
Stary ekran był zakupiony tylko na czas montażu radia ponieważ miał 3 pionowe kreski (chociaż mało widoczne i aż tak mi to nie przeszkadzało), po jakimś czasie miał być założony już nowszy bez wad.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przymiarka jest do założenia w końcu Mojego przerobionego licznika TDI kolor w wersji R.

Obrazek

Obrazek

A tu podłączony na chwile u kolegi do auta.

Cóż koszt zakupienia licznika VR i kodowania to kilka tysi, a więc na razie muszę odpuścić bo mam inne wydatki.
Myślę że dobrą alternatywą by był ten analogowy licznik kolor w stylizacji R-ki, do mojego niebieskiego środka by dość dobrze się komponował :mrgreen:

Czy w tym roku będą jeszcze jakieś modyfikacje w Golf-e trudno mi powiedzieć.
Pewnie w następnym roku coś tam będzie modzone, jak coś zrobię to się pochwalę.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika

martiso

VIP

• Online: 72d 10h 55m 45s
  • Pochwały: 7
  • Auto: I30N FastBack PERF.
  • Silnik: 2.0T-GDI 280KM

Post04 lis 2024, 19:33

... też mam t-cross'a ... genialne autko, będziesz zadowolony ... nie ryzykowałem 18'stek ... założyłem oem srebrne pięcioramienne 17'stki. zegary do golfa klasyczne analogowe - dla mnie OK, cyfrowe vw średnio mi się podobają. jedyne które mi leżą to te cyfrowe z klasyczną grafiką w mercedesie ....

Tomasz_W-wa

Forumowicz

Post06 lis 2024, 21:04

Miała być ARON-a lub Ibiza, ale trafiła się okazja i kupiłem od starszego Pana T-Crossa.
Pierwszy właściciel, bezwypadkowy, kupiony w PL (ASO VW w Wawie) serwisowany do końca (nawet przed samą sprzedażą wymienione świece w ASO VW, koszt dobre kilka stówek). Wszystkie papiery, faktury itp. dostałem od niego, mam do nie go całą historię, kody wyposażenia itp.
Co do wyposażenia to też OK (nie jest to golas jakich dużo było do sprzedania jak szukałem), chociaż kilka rzeczy były właściciel przyoszczędził jak konfigurował auto.
Na pewno do wymiany radio bo jest te najprostsze (na szczęście jest fabrycznie wykupiony Android), założył bym jeszcze składane lusterka (i pewnie będą), brak oświetlenia Ambiente + oświetlenie nóg (będzie dołożone), no i ma tylko ogranicznik prędkości i tu mi brakuje nawet zwykłego tempomatu (GRA) już nie mówiąc o ACC, kamera cofania (jestem w trakcie dokładania).
Z plusów to:
Reflektory Led przód i tył, przednie halogeny przeciwmgielne, czujniki parkowania przód i tył, przednia kamera w szybie, przedni radar, tylne radary, climatronik, czujnik deszczu-zmierzchu i tam inne bajerki typu Hild Hold, pakiet zimowy itp..

Na pewno będą robione mody przy tym aucie :lol:
Dobra bo to nie Golf.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Poprzednia

Wróć do MK7