Mimi co do Alusków to tak duże nie wchodzą w grę, ponieważ auto ma być autem rodzinnym i przy jeszcze założonych sprężynach Eibach i felgach 18, czy 19 auto by wyglądało Mega fajnie ale komfort z jazdy by był mega słaby (czytaj nie chce mieć aż tak twardego auta, musi być kompromis bo autem będą jeździły również moje dzieci).
Chodzi o MK7.0 przedlift
Co do przodu to o wiele bardziej podoba mi się zderzak od GTI/GTD niż od "R", dla mnie ten od R to ciut ładniejszy niż standardowy zderzak, rozumiem, że R-ka ma po bokach założone intercoolery i VW musiał tam zrobić otwory na chłodzenie ich, ale tym całkiem zepsuł wygląd przedniego zderzak no i nie mógł już założyć żadnych fajnych przednich halogenów LED. Dlatego wchodził w rachubę tylko ten od GTI/GTD.
Co do tyłu to zawsze podobał mi się Mega tył Variant-a R i nawet nie brałem pod uwagę nic innego
Co do nakładek na progi to kolego się mylisz, to nie są nakładki od GTI tylko od R-ki.
Nakładki od GTI/GTD są to takie cienkie plastiki koloru czarnego (nawet nie lakierowane) i jak dla mnie to bida z nędzą.
A tak mniej więcej wyglądają:

A więc jak widzisz najlepszym wyborem progów były jednak te pełne i lakierowane od R-ki
A teraz najlepsze.
Wczoraj odebrałem w końcu osłonki na kostki do halogenów, które mi szły z Niemiec i dokupiłem jeszcze kostki do skrajnych czujników, które zostały zabezpieczone specjalnymi pełnymi gumkami uszczelniającymi, tak żeby się nie dostawała woda i nie dochodziło do nalotów na pinach czujnika.
Czujniki są na razie założone ale nie podpięte, jest tak zrobione bo dopiero za jakiś czas będzie rozbudowa systemu parkowania z 4+4 na 6+6.

Instalację do halogenów Led starałem się zrobić jak oryginał, oczywiście wszystko robione na wymiar na samochodzie i oczywiście żadne lutowania itp.
przewody, peszel, piny, taśma płócienna TESA (jak dla mnie najlepsza) i zaciskarka do pinów.
Nie wygląda jak oryginał

Przy zdjęciu przedniego zderzaka okazało się że mam już założoną dolną belkę, nie raz jej nie montowano przy standardowym przednim zderzaku, zamontowana ma w kilku miejscach naloty rdzy, ale nie chciało mi się rozwiercać nity i zakładać Nową, może kiedyś indziej podmienię, a może się przyda w przyszłości jak będę wymieniał całe wzmocnienie pod radar

A tak wygląda efekt końcowy:

Muszę jeszcze podłączyć instalację do BCM-a i zakodować bo fotki robione z podłączonymi plusami do akumulatora (tak żeby fajniej wyglądało)
Jeszcze muszę zakupić przednią dedykowaną nakładkę na rejestrację do zderzaka GTI/GTD, oraz emblemat GTD na prawy błotnik, na lewy już leży i korci mnie żeby już nakleić, ale trochę słabo będzie wyglądać jak z jednej strony będzie a z drugiej nie
No i pewnie jak przód skończę do trzeba będzie zająć się montażem nakładek na progi

A co do "mieszańca"to robię auto tak jak mi się najbardziej podoba" i tak pewnie z 2-5% ludzi będzie wiedziało że przedni zderzak jest od GTI/GTD a tył od R-ki jak zobaczy je na ulicy.
Mam pełną historię ze zdjęciami z montażu, a więc jak bym kiedyś sprzedawał auto już po całych modach to będzie widział kupujący że wymiana zderzaków nie była że auto miało dzwona tylko po prostu właściciel tak sobie modził
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa