XenosagaII pisze:Otwory na czujniki wiercisz tak jak ja czy masz inny patent ?
Tzn. co do techniki wiercenia to problemu raczej nie ma - 4 mm od środka, a potem wiertłem stopniowym do 23 mm od zewnątrz.
Martwię się bardziej o wyznaczenie miejsc. Chciałbym, żeby wszystkie czujniki z tyłu były na jednej wysokości (patrząc od zewnątrz), a także, żeby boczne sensory były możliwie równoległe do linii bocznej auta.
Tak będę starał się celować, natomiast jest jeszcze problem przylegania holderów od wewnętrznej strony. Może być tak, że w "idealnym" miejscu będzie problem z przyklejeniem. Zobaczymy.
Niestety nie bardzo jestem w stanie przygotować się do tego kroku lepiej. Moje założenia są takie, żeby zdjąć zderzak tylko raz, wykonać otwory i klejenie oraz zmienić wiązkę. A ponieważ do tej pory nie ruszałem zderzaka, nie wiem jak to wszystko przebiegnie i co mnie tam czeka. Pooglądałem dużo zdjęć, ale to mało.
XenosagaII pisze:Czy u ciebie parkowanie koperty odbywa sie tak ze auto samo steruje predkoscia czy musisz naciskac gaz ?
Prędkością steruję samodzielnie - w moim przypadku raczej za pomocą hamulca (DSG).
Jeszcze przy okazji: sądzisz, że są szanse, żeby wyciągnąć moduł PLA od środka, po zdemontowaniu małego schowka, skrzynki bezpieczników i ewentualnie przekaźników? Pisałem o tym na poprzedniej stronie - na oko nie potrafię tego wykluczyć.