Regulamin forumDoposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Kochane problemy Wreszcie podłączyłem wszystko do PLA 2.0 i dziś zakodowałem pompę ABS, moduł 44 oraz moduł 10 z adaptacją obwodu koła. Wystąpiły dziwne objawy. Gdy naciskam przycisk Park Assist pierwszy raz włącza się Assysten parkowania i na wyswietlaczu pokazuje auto. Kierunkowskazem moge zmieniać strony. Gdy jadę z kierunkiem np: lewym i auto skanuje lewą strone to obrazek aby włączyć bieg wsteczny pokazuje się w momencie gdy przekrocze linię zderzaka auta przed miejscem parkingowym, czyli o jedno miejsce za wczesnie. Gdy wrzuce wsteczny automatycznie mam komunikat Park Assist canceled - tak jest zawsze Nastepna sprawa to jak nacisne przycisk drugi raz to powina przełaczyc sie opcja na parkowanie prostopadłe a tu brak reakcji. Trzecie naciśnięcie wyłacza system. Czy gdzieś napotkaliście na informacje o podobnym problemie ? Tu jest przyklad
Tak tylko w kodowaniu. Jest jedna rzecz o ktorej nigdzie sie nie pisalo. Jesli zegary sa za stare to nie pokazuje na zegarach parkowania prostopadlego tylko rysunek do rownoleglego ale parkuje prawidlowo. Kokejna sprawa to podobno modul z L ma funkcje wyjazdu a np G tego nie posiada.
XenosagaII pisze:Jest jedna rzecz o ktorej nigdzie sie nie pisalo. Jesli zegary sa za stare to nie pokazuje na zegarach parkowania prostopadlego tylko rysunek do rownoleglego ale parkuje prawidlowo.
Było o tym w wątku na forum Octavii.
Teraz masz dodatkową motywację, żeby wymienić zegary!
BTW: wrzuć jakąś fotkę tylnych sensorów PLA z bliska i z trochę większej odległości - jestem ciekaw jak wyszły.
Otwory już wywiercone i okazało się że uchwyty od turana trzeba montować do góry nogami niż w turanie. Zderzak jest inaczej wyprofilowany a czujnik musi być możliwie prostopadle do podłoża. Dziś przyklejone i dodam fotkę.