... a wszystko zaczęło się od małego kamyczka, który spod kół tira w pewne deszczowe popołudnie zrobił mi 2,5 centymetrową "gwiazdkę" na przedniej szybie...

i nawet skłonny byłem to wypełnić żywicą w Nord Glass, ale okazało się, ze szyba jest uszkodzona jeszcze w innym miejscu i nadaje się do wymiany. Bo wpuszczenie kleju pod ciśnieniem tak osłabionej szyby po prostu ją uszkodzi, a nie naprawi. A że w Auto-Casco mam pakiet ubezpieczenie szyby i ochronę zniżek - zadzwoniłem do firmy, dopytałem, upewniłem się i ostatecznie skorzystałem z ubezpieczenia, które w całości pokryło wymianę szyby w ASO na podstawie przedstawionego kosztorysu i faktury.
Zrodził się zatem pomysł do wymiany szyby na poliftową z zachowaniem wszystkich parametrów i właściwości obecnej szyby... łącznie z taka samą jej wartością /
dziękuje Panu Dariuszowi /

, bo od dawna dojrzewałem do tego, żeby wymienić kamerkę 5Q0... na 3Q0.. i przenieść radar 3QF... do znaczka, żeby potem odblokować i uczynić pre-aktywny tempomat ACC analizujący dane z systemu nawigacji. Po prostu ustawiasz prędkość, a system pilnuje, żebyś jej nie przekroczył i zachowuje bezpieczny odstęp do poprzedzającego samochodu. Analizuje również ograniczenia szybkości i sam dostosowuje prędkość przed przeszkodami. Również do czytanych znaków i zakrętów z nawigacji.
Tak więc od jakiegoś czasu zacząłem przygotowywać części, rozmawiać z "fachowcami" w tej dziedzinie /
dziękuje Piotrze z cenne uwagi i wsparcie
/ i tak oto projekt został zakończony. Wszystko pięknie działa, a pACC jest w znaczku.
W międzyczasie wypadła krótka misja w Gdańsku i przypadkowo znalazłem zderzak w kolorze, nowy i nigdy nie zakładany kompletny z polifta do GTD... żal byłoby nie skorzystać za bardzo atrakcyjną kwotę
Wkrótce finalizuję także tył samochodu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.