mr-fix pisze:Myślałem o tej kierownicy, aż ktoś mi zwrócił uwagę, że wygląda jak uśmiechnięty leniwiec z Epoki Lodowcowej i teraz nie umiem tego odzobaczyć
Świetny mod! I z tego co pamiętam, to jest też wersja z tradycyjnymi przyciskami.
Cześć Mateusz..
Nie oglądałem "epoki lodowcowej' bo chyba jednak jestem z innego pokolenia i nie bardzo wiem co ma leniwiec do kierownicy. Dla mnie liczy się funkcjonalność i jakość. Co do wyglądu to zawsze rzecz gustu.
Jeśli chodzi o kierownicę...
Wersja, którą założyłem przeznaczona jest do Golfa 8 GTI, GTD i R jako sportowa kierownica podgrzewana, pojemnościowa z dotykowymi klawiszami i wklęsłą poduszką. Pojawiają się dopiero w samochodach GTI, GTD, R w konfiguracjach od stycznia tego roku.
Natomiast wcześniej występowały w T-Roc, Tiguan, Golf 8 jako kierownice "ścięte" bez lub z podgrzewaniem i klawiszem po lewej stronie jako podgląd asystentów. Poduszka jest wtedy płaska jakby z naklejonym znaczkiem i nieco większym.
Różnica jest jeszcze w dedykowanym pod daną wersję klawiszem po lewej stronie; w zwykłych jest pogląd asystentów, natomiast w sportowych przeznaczonych do GTI, GTD, R jest Travel Assist.
Najnowsze kierownice działają niezależnie od włączonego bądź nie przycisku podgrzewania siedzenia na climatronicu.
Starsze kierownice, w tym także z klasycznymi klawiszami od Golfa 8 działają z włączonym przyciskiem podgrzewania siedzenia.
Zdjęcia dla porównania;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.