Miałem taki sam problem ze stojącą wodą na uszczelce (prawe drzwi)
Zdemontowałem uszczelkę podszybia (listwa zgarniająca szyby drzwi) - dokładnie wyczyściłem i sprawdziłem czy jest cała.
Demontaż jest bolesny dla palców

i trzeba to robić delikatnie, ale stanowczo ( nie można jej wygiąć). Po tym zabiegu przyszedł czas na zdemontowanie boczka drzwi. Robiłem to pierwszy raz z instrukcją i zajęło mi to 20min. Niczego nie połamałem. Należy zwrócić uwagę na śrubę pod czerwonym odblaskiem ( nie wykręcamy tylko przekręcamy o 90stopni)
Później od dołu odciągamy boczek

następnie środek i góra. Raczej niczego nie połamiecie bo ciężko to zrobić.
Jest też sporo filmików na Youtube - warto zobaczyć przed ściągnięciem.
Później odłączamy kostki od głośnika i elektrycznych szyb oraz zaczep od klamki.
Kołeczki zostają w boczku drzwi. Można sprawdzić czy są całe ,jeśli nie to kupujemy nowy (nie w ASO)
W moich drzwiach woda lała się przez dolną obudowę głośnika (wylazła jakaś uszczelka) usunąłem ją, osuszyłem i wcisnąłem silikon

(takie druciarstwo, ale to najlepszy sposób) po 20min kolejna warstwa silikonu i gotowe.
Na drzwiach powinny być widoczne miejsca ewentualnych przecieków. Można oczyścić i wcisnąć silikon.
Po całym zabiegu montujemy wszystko zaczynając od góry (zgodnie z instrukcją i filmikami)
Test wody najlepiej zrobić po 24h. Zarezerwujcie sobie min 2godziny na tzw naprawę
PS. nie demontowałem głośnika bo przy nitach były pęknięcia i nie chciałem tego do końca rozwalić.