Witam.
U mnie występuje również problem terkotania na wolnych obrotach. Nie zawsze i niezależnie, czy jest zimny czy rozgrzany. Biegi nie zawsze wchodzą tak jak powinny. Problem jest z redukcją z 6 na 2, oraz niekiedy z wrzuceniem 1. Przy wrzucaniu wstecznego niekiedy jest straszny zgrzyt
Rozumiem, że to bieg niezsynchronizowany, ale bez przesady, w innych autach takiego zgrzytu nie doświadczyłem. Zauważyłem, również, że jest problem ze sprzęgłem. Auto ma już prawie 50tys. przebiegu, mam je od nowości, więc teoretycznie powinienem mieć wyczute sprzęgło i biegi powinny ładnie wskakiwać, a tak nie jest. Niekiedy wchodzą ładnie, płynnie jak w automacie, a niekiedy strasznie szarpie, choćbym nie wiadomo jak wolno puszczał sprzęgło. Dodatkowo na luzie niekiedy słychać mysie piski. Też niezależnie od tego, czy silnik zimny, czy ciepły. W czasie kiedy doskwierało jedynie terkotanie byłem z tym w ASO w Przeźmierowie (Krotoski-Cichy), zostawiłem auto na 3 dni i stwierdzili oczywiście, że to normalne.
Postaram się nagrać dzisiaj filmik i wrzucić.
W ASO powiedzieli mi, że mogę coś takiego zrobić - nagrać filmik i pokazać im. Dobra opcja skoro nie zawsze to słychać. Pytanie tylko, czy w ogóle coś z tym zrobią.
Udało się komuś z was coś wywalczyć w serwisie w związku z terkotaniem?