kowalwalcz pisze:Za 399 Euro to lakiernik w de nawet nie otwiera puszki z farba bo mu się nie opłaca...
marmi pisze: Hmm auto z francji koszt naprawy 399 Ojro, zderzak przedni z R-line z halogenami, kierownica obszyta i 91 tyś przebiegu?? a do tego cena dośc niska... cos tu się nie zgadza...
tberent pisze:Francuz plakal jak sprzedawał
Zaciski w salonie pewnie pomalowane a rcd 510 Delphi założył jakiś dziadek co do kościoła jeździł. Masz ciągłość serwisu czy tylko ze w 2014 roku był na serwisie z autem ? Jak zadbany to ok ale i tak km wg mnie kręcone. Jak wyżej napisali. Coś niski koszt naprawy. Może w tym 2014 robili rozrząd bo w tamtych krajach się przestrzega przebieg lub lata. Odchylenia obudowe i zobacz jaki jest pasek. Zrób mu skan vcds i będziesz wiedział co z czego
Wybaczcie, moj blad. Na laptopie male literki i przeczytalem zupelnie co innego. Koszt naprawy LACZNY wyniosl 959Euro.
Co do tego przebiegu, nie mam wgladu do calej historii, ale w 2014 byl robiony serwis w ASO VW gdzie jest udokumentowane (w ksiazce serwisowej i jak i rowniez zdjecia z komputera, do ktorego bylo podpiete auto) 77tys. W 2015 jest zas udokumentowane 84tys. przebiegu. Auta uzywala glownie zona wlasciciela by dojechac do pracy.
Jutro sie dowiem cos wiecej o aucie, gdyz zostawiam go na generalny przeglad u mechanika. Prosilem go, by bardzo dokladnie sprawdzil wlasnie pasek rozrzadu jak i inne jego czesci (i jesli jest taka mozliwosc to sprawdzic, czy rozrzad byl wczesniej wymieniany). Auto oczywiscie bedzie podpiete pod komputer w celu sprawdzenia przebiegu i bledow komputera jesli takowe sa.
Co do samego auta, silnik pracuje wzorowo. Odpala od "strzala", chodzi bardzo rowno i plynnie. Brak jakich kolwiek spadkow mocy (turbina lapie od okolo 1500-1700 obortow), nic nie stuka. Skrzynia rowniez pracuje bardzo lekko i plynnie (kazdy bieg wchodzi bez zacinek i delikatnie).
Inne funkcje takie jak ESP, zawieszenie sport/comfort, klima, radio, i cala reszta dzialaja perfekcyjnie.
Auto specjalnie zostawilem na kostce przed domem, by zauwazyc ewentualne wycieki paliwa lub oleju. Na razie ani 1 plamy nie ma.
Jedyna rzecza, ktora mnie dziwi to dosyc ciezko dzialajaca kierownica. Nie chodzi jakos bardzo oporowo, ale w moim poprzednim aucie (fiat brawo 2001r) byla o wiele "lzejsza". Moze to poprostu skutek szerszych opon? A moze brak oleju w ukladzie wspomagania?
Ogolnie z autka jak na razie jestem w 110% zadowolony.
P.S Jestem w szoku pod wzgledem osiagow i spalania tego auta. Na zakopiance, 6 bieg przy 150km/h (~2000obrotow) spalanie srednio 6,4l. Cos pieknego