BRUNO55 pisze:Jak nic tym nie wnosisz do tematu to się nie wypowiadaj.
no to się wypowiem...
Mam Golfa od nowości ma też szpary między maską a karoserią a nigdy mój Golf nie brał udziały w żadnej kolizji...
Widziałem Golfy, które miały przejechane 65 tyś a wyglądały jakby miały przejechane 650 tyś. Kierownica sfatygowana - powód ? Pani twierdziła że to przez pierścionki, to tylko taki przykład. Sami dobrze wiemy że jak samochód jest normalnie eksploatowany są serwisy co 15-20 tyś wymieniane wszystko na czas to spokojnie możemy się nad nim zastanowić, pomimo przejechanych 300 czy 400 tyś km.
Ale to pewnie tacy fachowcy jak bruno55 wiedzą i dzielą się z nami swoją radosną wiedzą.
Wypowiadanie się "fachowców" na temat obrazków samochodów na monitorze to głupota (po mojemu oczywiście).
Kolega spwod pisze: Nie twórzcie przy okazji kolejnych teorii forumowych, chodzi o hak, jedni używają go do ciągnięcia 50 tonowego czołgu a drudzy montują go po to aby nikt im w "dupę" nie wjechał tworzone teorie to tzw heurestyka. Ze zdjęcia można pokusić się lub wywnioskować jedynie jaka to wersja np: Highline czy Comfortline, i czy sprzedawca nie próbuje nas wprowadzić w błąd.
Aczkolwiek sami dobrze wiemy że to wszystko idzie wymienić patrz post "Nasze Bryki", lub "Zrób to sam.."
Jak widzę posty pt:" Z USA to na pewno dzwon albo powodziowy" to mi ręce opadają, nie widziałeś auta to nie mów, powód ? Mam znajomego który kupił salonowego Golfa GTI z 2009 w USA ma go do dziś bez żadnych przygód, eksploatuje go dalej, pewnie będzie miał problem z sprzedażą bo wrócił nim do Polski ale z tego co wiem to go nie chce sprzedać.
Proponowałbym raczej napisać post w stylu "Na co zwrócić uwagę przy kupnie Golfa? a nie "Co sądzicie o Golfie z obrazka" Opisać np: "Przedni zderzak z blendami MOŻE oznaczać że auto jest z USA", "Szczeliny między łączeniami MOGĄ oznaczać że auto miało przygody parkingowe lub co gorsza kolizję" to są tylko dwa przykłady pewnie ktoś coś innego doda na co można zwrócić uwagę przy zakupie.
Powielanie kolejnych postów pt: "ten ma szczeliny..... " jest bez sensu. I nie wiem co ma na calu zwiększanie ilości wpisów ?
Na YouTube czy Facebooku jest pełno ludzi którzy odpłatnie zbadają auto podłączą pod kompa, wyskrobią, powąchają, przetestują podzwonią i sprawdzą realny stan samochodu oraz go wycenią. To że samochód ma na zderzaku odblaski nie oznacza od razu że jest z USA i szrot. Na naszym forum jest kolega który kupił sobie taki zderzak bo mu się podoba i zamierza włożyć do niego zamiast odblasków, migacze od taka fanaberia

Post który przesłałem nie ma na celu zdyskredytowania osób które wypowiadają się czy obrażania kogoś ale zwrócenia uwagę na istotny problem, chcesz auto ? Pojedź z fachowcem na miejsce i realnie ocenisz jego stan, lub poproś kogoś z forum który jest w okolicy i pojedźcie razem, kolega chłodnym okiem wypunktuję sprzedawcę i pomoże Ci w kupnie

pzdr