WuBu pisze:ToJaKijanka pisze:Same kropki nic poczytać nie można 😂
nooo....
Ale ja na to nie mam wpływu. Pisz na priv jakby co.
WuBu, proszę nie traktuj poniższego personalnie, to jest porostu moja generalna odpowiedź na zarzuty, które ostatnimi czasy pojawiają się głównie od osób, których główna aktywność na forum ogranicza się do handlu gdzie tylko się da. Ty oczywiście tak nie robisz, bo jedno odstępstwo od zasady to nie jest jeszcze reguła.
To forum, nie jest portalem aukcyjnym ani inną platformą dedykowaną do handlu.
Mimo tego jest wydzielony dział, który ma za zadanie kojarzyć ze sobą potencjalnych sprzedających/kupujących.
Dodatkowo zasady handlu na forum, uregulowane są w regulaminach (forum oraz działu handlowego) .
Wystarczy poświęcić 3 minuty na zapoznanie się z nimi i zaoszczędzić sobie frustracji oraz mi roboty.
Tak więc jak sami widzicie, macie ogromny wpływ na to, co znajduje się w ramach waszych postów, bo kropki są tylko i wyłącznie pochodną waszego wpisu oraz zasad tu obowiązujących.
Głównym jednak powodem takiej a nie innej polityki związanej z handlowaniem na forum jest fakt, że wiele osób nie interesują detale transakcji oraz spam reklamowanych towarów (mamy tego pod dostatkiem na codzień) czy usług w ramach merytorycznych tematów . Przychodzą tu po merytoryczną wiedzę oraz porady pomocne w rozwiązaniu problemu, a nie po to aby czytać o tym co i za ile i kiedy i w jaki sposób może ktoś sprzedać - po to są portale aukcyjne które dodatkowo powinny oferować gwarancje iż transakcja zakończy się pomyślnie (forum żadnych gwarancji pomyślnej finalizacji oferty nie zapewnia).
Jeżeli mimo wszytko jednak ktoś wybiera role "Janusza biznesu" oszczędzając tym samym na możliwości zareklamowania sowich towarów czy usług na portalach aukcyjnych (o ile tam to jest płatne - nie wiem, bo nie korzystam) lub na forum w dedykowanym do tego dziale i spamując swoją ofertą gdzie bądź to informuje, że na tym forum takie zachowanie nie będzie tolerowane.
A-R-T-U-R pisze:hehehehe
niedługo forum będzie służyło do odbierania wiadomości PW
A-R-T-U-R, Forum cały czas oferuje możliwość odbierania wiadomości prywatnych m.in. związanych uszczegóławianiem ofert handlowych zamieszczanych w dziale handlowym.