tberent pisze:Zatem proszę o odtworzenie postu i sprawdzenie czy mieścił się on w kanonach dopuszczonych wypowiedzi.
Wybacz ale nie mam czasu na przywracanie i analizowanie słuszności Twojego komentarza, ale w związku z zaistniałą sytuacją wprowadzam nową zasadę obowiązującą w działach Sprzedam, Kupię oraz Zamienię.
Punkt 5 będzie wyglądał następująco
Zakaz jakiegokolwiek komentowania, uszczegóławiania oferty oraz prowadzenia dyskusji w ogłoszeniach tego działu. Jako że Forum nie jest stroną transakcji więc, tym samym szczegóły oferty nie są nam do niczego potrzebne. Wszelkie szczegóły oferty należy prywatnie precyzować bezpośrednio ze sprzedającym.
tberent pisze: Forum i kasowanie w moim temacie
Owszem temat jest Twój, a właściwie poświęcony Twojemu samochodowi ale nie oznacza to, że możesz w nim publikować wszystko co tylko chcesz. Prosiłem aby uwagi do działania forum zamieszczać w stosownym do tego miejscu. Zarówno Ty jaki i inni nie uszanowali mojej prośby, stąd usunąłem wszelkie uwagi do działania moderatorów oraz adminów z Twojego tematu.
Przy okazji informuje, ze również na podstawie zaistniałej sytuacji regulamin działu Nasze Auta lub regulamin ogólny zostanie doprecyzowany aby uniknąć podobnych dyskusji w przyszłości.
yox pisze:więc zadaję pytanie: Dlaczego ktoś kasuje moje posty z tematu kolegi @theberent ???
yox pisze: to jest jego temat
patrz powyżej.
yox pisze: po drugie: dlaczego mam nieaktywny przycisk "Edytuj"
Rejestrowałeś się na forum -> znasz regulamin -> znasz odpowiedź, bo odpowiedź jest jasno zawarta w regulaminie.
tberent pisze:Ponadto proszę Admina o podanie pkt. regulaminu na podstawie którego mój temat został zamknięty ?
Temat został zamknięty z kliku powodów, a mianowicie:
- tematyka tematu zeszła na uwagi do działanie forum - mamy od tego dedykowany temat / dział
- pomimo prośby o pisanie w stosownym temacie, żale i wnioski nadal były zamieszczane zarówno przez Ciebie jak i innych użytkowników forum
- jak sam stwierdziłeś "
W związku z działaniem pewnego moderatora a także w mojej ocenie, byle jakim zachowaniem się admina tego forum jestem zmuszony zawiesić wpisy na forum w tym temacie.".
Na podstawie powyższych, doszedłem do wniosku iż nic merytorycznego zgodnego z tematyką działu w temacie się nie pojawi tak więc temat został zamknięty.
yox pisze:.. ludziska czyt. "Wszechmocny" i jego moderatorzy wyluzujcie

bo za chwilkę najaktywniejszym działem będzie "Dział Giełda" ponieważ ludzie, którzy naprawdę mają wiedzę a co najważniejsze pasję nie będą chcieli (już nie chcą) tu się udzielać...
Dzięki za uwagę, przyjąłem do wiadomości.
LukaszVW pisze:Koziolki matolki nie powinni byc administratorami !
Ja jestem oburzony tym co odwalaja z kolega tberent.
Pewnie dlatego to robia, bo zazdrosza mu wiedzy i fury

Gorzej niz w przedszkolu....
Przepraszam ale z tego typu opiniami nie będę polemizował, bo obawiam się że kompletnie się nie zrozumiemy więc szkoda wzajemnie naszego czasu.
maverick pisze:Jak w wojsku.Tylko ostrzezenia,pouczenia,paragrafy i punkty regulaminu.
I odwieczne "uzyj szukajki-temat zamykam"
Jeszcze się nie urodził taki, który by wszystkim dogodził.
Regulamin forum nie tylko jest po to aby ustalić zasady publikacji oraz zachowania się na forum ale między innymi po to aby czytelnik dowiedział się czego może się spodziewać po forum tj. czy będzie panował chaos i w jednym temacie będzie mix różnych wątków łącznie z wzajemnymi bluzgami oraz ofertami handlowymi, czy jednak tak jak staramy się aby było na tym forum - jeden temat = jeden wątek.
Na tym forum stawiamy na meteorytykę i prostotę w dostępie do informacji - tj. brak konieczności przeglądania ofert handlowych, szczegółów prywatnych spraw między użytkownikami czy też innych poboczności nie związanych z tematem wątku. na straży tego porządku stoją właśnie moderatorzy.
Mając wolną wolę w podejmowaniu decyzji, można wybrać takie forum którego zasady lub ich braku odpowiadają danej osobie. Na tymże forum główne zasady są określone w regulaminie i zadaniem użytkowników forum jest ich przestrzeganie. Niestety nie wszyscy tychże zasad przestrzegają, stąd taka a nie inna role wojska w postaci moderatorów.
Zasady forum wynikają z faktu iż sam kiedyś szukałem informacji na temat MK6 i niestety, pomimo zachęcających tytułów wątków znajdywałem w nich różnie mało interesujące mnie informacje (bluzgi, handel czy też inne problemy ni jak związane z tematem wątku). Stąd postanowiłem założyć forum na którym będą panowały zgoła odmienne zasady do tych zastanych już w "internetach" - ot co.
tberent pisze:Tylko ja to napisałem kolego 2.06.2018 roku a nie 5.06.2018 roku. Odczytałeś wiadomość tego samego dnia a jak się zrobił syf to dopiero teraz przywalasz ostrzeżenie ?
Ostrzeżenie można dostać nawet po dłuższym czasie niż 3 dni a wynika to między innymi z tego faktu, że nikt z nas nie jest zatrudniony do prowadzenia tego forum i robi to w tzw. wolnym czasie a za swoją pracę nie otrzymuje żadnego wynagrodzenia. Dodatkowo, zanim ostrzeżenie zostanie przyznane to często w gronie moderatorów dyskutujemy czy aby na pewno jest ono koniecznie. Jak widać po ilości ostrzeżeń, zdarzają się one sporadycznie - Twoje jest chyba pierwsze od kilku lat.
PS. Broń boże nie zamierzam Ciebie pouczać jak się rozwiązuje sprawy, podpowiem tylko przy okazji innym, że na tym forum są nikłe szanse na korzystne rozwiązanie sprawy posługując się obelgi czy też innymi prostackimi sformułowaniami.
funo97 pisze:Chyba się Tomek nie doczekasz odpowiedzi i my również się nic nie dowiemy.
Sprawami forum staram się zajmować na bieżąco ale jako ze forum nie jest źródłem mojego utrzymania (właściwie to jest źródłem moich kosztów) to muszę od czasu do czasu coś innego zrobić aby na nie zarobić - stąd wynika zwłoka w mojej responsywności.
tberent pisze:Ja to bym polecił obejrzeć od 09:19. Opisuje to fajnie pewną grupke zielonych ludków
Jeżeli oczekujesz z mojej strony ustosunkowania się do Twojej uwagi to proszę o jasne sformułowanie tej uwagi.