20 wrz 2017, 14:02
Witam wszystkich
DPF wypala mi się co 100-120 km - czy u kogoś z Was też wypala się tak często ?
Golfa mam od roku, niedługo po zakupie wymieniłem rozrząd i przy okazji ASO zapytało czy chcę zmienić soft na ten super ekologiczny (cała sytuacja po aferze). Zgodziłem się (i nie jestem z tego zadowolony) i mam wrażenie że od tamtego czasu DPF wypala się tak często. Niedługo po zakupie (przed wymianą rozrządu) sprawdziłem VCDSem i dystans od poprzedniego wypalania wynosił około 320 km, więc ewidentnie zmieniło się coś po ASO.
Zrobiłem logi i akurat trafiłem na wypalanie i przy około 25 gramach syfu DPF zaczyna się wypalać i w kilka minut wypala się niemal do zera więc poza tym wszystko jest ok.
No więc skoro DPF działa i się wypala, wcześniej potrafił się nie zapełnić przez 320 km a teraz zapełnia się po 100 to co może być przyczyną ? Czy to może być wina programu ?
Dwa wtryski mają trochę korekcji ale w granicach normy (na jałowym), turbina raczej też nie dmucha tyle co trzeba - ale ekspertem nie jestem, mam trochę logów jakby co i mogę zrobić kolejne.
Sorki że tak się rozpisałem, ale denerwuje mnie to że to gówno co chwilę się wypala.
-- 20 wrz 2017, 14:05 --
Oops, napisałem że turbina nie dmucha jak trzeba a miało być że dmucha tyle co trzeba.