Dzisiaj jest 12 kwie 2021, 07:36


Park Assist 1.5 i 2.0

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

sZcZeWi

Nowicjusz

  • Posty: 15
  • Rejestracja: 04 lis 2013, 12:39
  • Online: 1d 7h 58m 28s
  • Auto: 6
  • Silnik: CAXA
  • Lokalizacja: SCI

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post09 mar 2014, 20:57

a czytalem o tym ale umknelo mi to pozniej... dzieki bledy zniknely i auto parkuje :) mam jeszcze inny maly problem z samym kodowaniem modulu PLA - ogolem wyrzuca blad kodowania ale nie ktore bity po ponownym wejsciu sa przyjete a nie ktore nie... podobnie w adaptacji zmiana obwodu kola jest mozliwa, zmiana opcji wyswietlana jest mozliwa na: off, ops, rvc, lub na automatycznie ale opcji ops 360 nie chce przyjac... przez co nie mam ops 360 na rnsie... choc co dziwne rns przy pierwszym uruchomieniu wyrzuca cien ops 360 ale czujniki boczne nie reaguja jedynie przednie i tylne, po wylaczeniu i ponownym uruchomieniu ops wyswietla sie juz bez cienia 360 wokol auta jedynie z cieniem na przodzie i tyle...
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

jmf

VIP

  • Posty: 441
  • Rejestracja: 25 cze 2012, 17:58
  • Online: 9d 18h 14m 17s
  • Pochwały: 9
  • Auto: VW Golf 6 Highline
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM DSG
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post09 mar 2014, 21:17

sZcZeWi pisze:mam jeszcze inny maly problem z samym kodowaniem modulu PLA - ogolem wyrzuca blad kodowania ale nie ktore bity po ponownym wejsciu sa przyjete a nie ktore nie...


Jakie masz obecnie kodowanie? Podstawowe, poprawne kodowanie dla Cabrio to 14000F.

Jeśli masz DSG to zmieniasz na 81 w drugim segmencie (14810F). Hak dodaje 1 w pierwszym segmencie (15000F), kamera cofania natomiast dodaje 20 (34000F).

Tak więc ja z DSG i kamerą cofania mam 34810F.
Offline

sZcZeWi

Nowicjusz

  • Posty: 15
  • Rejestracja: 04 lis 2013, 12:39
  • Online: 1d 7h 58m 28s
  • Auto: 6
  • Silnik: CAXA
  • Lokalizacja: SCI

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post09 mar 2014, 22:37

dokladnie mam takie samo czyli 34810F :-k wadaptacji opcje graficzna mam ustawiona na automatyczna bo ops 360 nie przyjmuje :/
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

jmf

VIP

  • Posty: 441
  • Rejestracja: 25 cze 2012, 17:58
  • Online: 9d 18h 14m 17s
  • Pochwały: 9
  • Auto: VW Golf 6 Highline
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM DSG
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post09 mar 2014, 23:17

Ustaw się gdzieś równolegle do ściany w odległości powiedzmy 0,5 - 1 metra i nakręć film z zachowania OPS.
Offline
Awatar użytkownika

maartinj

Stały Bywalec

  • Posty: 463
  • Rejestracja: 06 kwie 2013, 10:42
  • Online: 8d 6h 37m 1s
  • Pochwały: 20
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC
  • Lokalizacja: PL

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post10 mar 2014, 06:03

By było 360st Potrzebny najnowszy Soft w Gateway lub jego wymiana.
Offline

sZcZeWi

Nowicjusz

  • Posty: 15
  • Rejestracja: 04 lis 2013, 12:39
  • Online: 1d 7h 58m 28s
  • Auto: 6
  • Silnik: CAXA
  • Lokalizacja: SCI

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post10 mar 2014, 08:04

mozna zrobic aktualizacje na starym module do najnowszej wersji jakos domowym sposobem po vcdsie? czy czeka mnie wizyta w aso? modul jest z 2010 roku jak cale auto choc modelowo po vinie to juz 2011... taki gateway u mnie siedzi:
Oznaczenie elementu SW: 7N0 907 530 HW: 1K0 907 951
Komponent: J533 Gateway H27 5603

czy czeka mnie jednak wymiana modulu na najnowszy zeby odpalic 360°?
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

maartinj

Stały Bywalec

  • Posty: 463
  • Rejestracja: 06 kwie 2013, 10:42
  • Online: 8d 6h 37m 1s
  • Pochwały: 20
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC
  • Lokalizacja: PL

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post10 mar 2014, 08:44

VCDS-em nie zrobisz.


Czy ASO to zrobi - pewnie zalezy od samego ASO jak i tego jak biegły jest technik w obsłudze oprogramowania jakie posada ASO.
Były moduły swego czasu po 150zł nówki z 2013 na alxxxx.pl własnie te które obsługiwały OPS 360, mysle ze ASO weźmie nie wiele mniej za aktualizację bo roboczogodzina stuknie.... o ile zrobią
Offline

sZcZeWi

Nowicjusz

  • Posty: 15
  • Rejestracja: 04 lis 2013, 12:39
  • Online: 1d 7h 58m 28s
  • Auto: 6
  • Silnik: CAXA
  • Lokalizacja: SCI

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post10 mar 2014, 09:03

7N0907530AF . 7N0907530AH . 7N0907530AK . 7N0907530AM
ktory wybrac ? :) AM bedzie najnowszy?
Obrazek
Offline

Hayate

Nowicjusz

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 17 gru 2013, 13:16
  • Online: 10h 32m 11s
  • Auto: Jetta MK6 DSG
  • Silnik: 1.4TSI 122HP
  • Lokalizacja: Romania

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post10 mar 2014, 23:17

1 6 D pisze:Can you show us coding of ABS pump?


My original ABS coding:
Obrazek

After coding for PLA2.0
Obrazek

My OPS 360 works fine, but I wonder if my CAN Gateway is PLA 2.0 capable ( I saw HW is 1K0....).

Address 19: CAN Gateway (J533) Labels: 7N0-907-530-V2.clb
Part No SW: 7N0 907 530 P HW: 1K0 907 951
Component: J533 Gateway H40 1623
Revision: H40 Serial number: 14041201290265
Coding: 351002
Shop #: WSC 00066 000 00000
VCID: 3D7BC5BCA43E7FF00A3

Thank you very much!

-- 14 mar 2014, 20:00 --

Problem rozwiązany. Kodowanie ABS: bajt 18 - wartość F0
A43B40F8112600FC250D02EB881900402519F0

Dziękuję bardzo za wsparcie!
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post17 sie 2014, 15:36

Witam
M ktoś może listę części potrzebną do 2.0? Gdzieś pomiędzy tymi stronami znalazłem w jednym postów że Xeno miał robić tutka ale jakoś nic nie mogę znaleźć. Tak więc mam parę pytań bo chyba raczej zacznę zbierać części do tego moda. Znalazłem w car systems taki zestaw
http://www.carsystems.pl/vw-golf-6-5k-park-assist-360-pla-2-0-park-pilot-front-and-rear,id739.html

ale cena mnie zabija szczerze mówiąc. Tak sobie przeliczyłem że w połowie tych kosztów możnaby sie spokojnie zamknąć. W sumie większość nr części jest tam opisane wiec część szukania z głowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W ABSie mam takie coś:
-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes (-----) Labels: 1K0-907-379-60EC1F.clb
Part No SW: 1K0 907 379 AN HW: 1K0 907 379 AN
Component: ESP MK60EC1 H45 0107
Revision: 00H45001
Coding: 133B200D092500FFC81304EA901B00823000
Shop #: WSC 01357 011 00200
VCID: 7EF65E1CE91344EEE9B-802B
-------------------------------------------------------------------------------

No i teraz pytanie - czy u mnie będzie działał 2.0 czy dodatkowo oprócz zestawu bazowanego na carsystems muszę coś jeszcze wymieniać? Byłbym wdzięczny z podpowiedzi

Pozdro
Offline
Awatar użytkownika

XenosagaII

VIP

  • Posty: 1575
  • Rejestracja: 02 sie 2012, 22:15
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Online: 16d 17h 38m 15s
  • Pochwały: 22
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 160KM CAVD+
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post18 sie 2014, 06:44

Nie spotkalem jeszcze PLA 2.0 na pompie abs AN.
Raczej musisz wymienic pompe abs.
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post18 sie 2014, 09:10

Czyli jakich nimerow szukac?
Offline
Awatar użytkownika

jmf

VIP

  • Posty: 441
  • Rejestracja: 25 cze 2012, 17:58
  • Online: 9d 18h 14m 17s
  • Pochwały: 9
  • Auto: VW Golf 6 Highline
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM DSG
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post18 sie 2014, 09:25

W ogóle to zastanowiłbym się, czy montaż PA 2.0 ma sens w tym przypadku.

Xeno przerabiał wymianę pompy i z tego co pamiętam nie miał zbyt dobrych opinii o tym retroficie (w sensie cena/zysk).

Do tego dochodzi fakt, że jak dla mnie ten mod nie jest do końca "skończony". Parkowanie równoległe działa świetnie (lepiej niż w PA 1.5), z drugiej strony prostopadłe jest takie sobie. Przy kodowaniu na Tourana auto próbuje co jakiś czas wjechać w przeszkodę, przy kodowaniu na Cabrio jest nieźle, ale w module jest stały błąd. Fakt, że w niczym nie przeszkadza, ale wkurza. ;)

To oczywiście moje doświadczenia/przemyślenia, może ktoś ma inne...
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post18 sie 2014, 09:48

Spoko. Dzieki za uwagi. W takim razie czy do instalacji samych sensorow do OPSa tez musze zmieniac pompe? Glownie zalezy mi na tym zebym mial wizualizacjie na RNSie. Po prostu myslalem ze przy okazji wsadzilbym to PLA2.0 ale jak wy nie jestescie do konca zadowoleni to po co
Offline
Awatar użytkownika

XenosagaII

VIP

  • Posty: 1575
  • Rejestracja: 02 sie 2012, 22:15
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Online: 16d 17h 38m 15s
  • Pochwały: 22
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 160KM CAVD+
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post21 sie 2014, 09:25

Do OPC nie musisz. Nie korzysta to w ogóle z pompy. Tylko w przypadku PLA.
Bajer fajny.
Ja osobiscie ciesze sie ze go zamontowalem i przetarlem szlaki.
Mysle ze ten mod z wymiana pompy nadaje sie dla osob ktore non stop cos modza i im mało.
Jesli nie jestes chorobliwie wciagniety w mody to tak jak JMF slusznie zaznaczyl: cena wszystkiego srednio ma sie do uzytecznosci moda :)
Bajer do szpanu i tyle.
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post21 sie 2014, 09:31

Dzieki Xeno. Glownie mi zalezalo na OPS. PLA myslalem ze pociagne przy okazji. No coz... Na wiosne nowa pompa hehe
Offline
Awatar użytkownika

XenosagaII

VIP

  • Posty: 1575
  • Rejestracja: 02 sie 2012, 22:15
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Online: 16d 17h 38m 15s
  • Pochwały: 22
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 160KM CAVD+
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post24 sie 2014, 22:34

Czyli lecisz po całości :) daj znać jak poszła wymiana.
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post25 sie 2014, 16:07

Spoko dam na pewno. Na razie zamówiłem OPS i już leci do mnie takze 2-3 tyg i będzie założone. Ma ktoś może listę tych pomp które obsługują PLA2.0?
jmf pisał że są problemy z tym modem. Dzisiaj, przy okazji zmiany zagarów, rozmawiałem z gostkiem nt. tego modu. On twierdzi, że jego kolega ma to w MK6 i nie ma żadnych problemów czy błędów. Ma mi podesłać linka do forum, gdzie to gostek opisał więc lookne co u niego.
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post25 sie 2014, 17:47

[...CIACH...]

Nie mam. Dzięki za oferte ale w tym roku nie będe tego robił bo czeka mnie najpierw montaż samego OPSa a potem wymiana pompy (jak mi ktoś poda numery). Jak to ogarne to dopiero będę kompletował graty do PLA. Fizycznie nie mam kiedy tego robić bo mnie nie ma cały tydzień w domu a jak wracam to mam tylko 1 dzien na to i to też nie zawsze. Tak więc robota na raty hehe :lol:
Offline
Awatar użytkownika

jmf

VIP

  • Posty: 441
  • Rejestracja: 25 cze 2012, 17:58
  • Online: 9d 18h 14m 17s
  • Pochwały: 9
  • Auto: VW Golf 6 Highline
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM DSG
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post26 sie 2014, 12:57

ghost_rider pisze:jmf pisał że są problemy z tym modem. Dzisiaj, przy okazji zmiany zagarów, rozmawiałem z gostkiem nt. tego modu. On twierdzi, że jego kolega ma to w MK6 i nie ma żadnych problemów czy błędów. Ma mi podesłać linka do forum, gdzie to gostek opisał więc lookne co u niego.


Daj znać, jak już będziesz wiedział więcej na ten temat.

Osobiście podejrzewam, że ten ktoś ma moduł L, zakodował go na Tourana i nie używa za bardzo parkowania prostopadłego (i nie testował go mocno).
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post13 kwie 2015, 21:07

Ok. Dolozenie OPS poszlo bez problemow. Potem kodowanie i wszystko bylo ok. Bez bledow na skanie.
Pompe wymienilem na 18to bitowa.
Dolozylem po 2 czujniki na stone. Zakodowalem i pupa...
Na zegarach ladnie pokazuje itd. Ale caly czas na radiu pokazuje ze przeszkode mam z tylu na 2 skrajnych czujnikach i 2 bocznych (tez tyl). Cos zle koduje czy jak? Probowalem na tiguana, Tourana, Passata i Eosa i to samo
Offline
Awatar użytkownika

maartinj

Stały Bywalec

  • Posty: 463
  • Rejestracja: 06 kwie 2013, 10:42
  • Online: 8d 6h 37m 1s
  • Pochwały: 20
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC
  • Lokalizacja: PL

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post14 kwie 2015, 15:14

ghost_rider pisze:Ok. Dolozenie OPS poszlo bez problemow. Potem kodowanie i wszystko bylo ok. Bez bledow na skanie.
Pompe wymienilem na 18to bitowa.
Dolozylem po 2 czujniki na stone. Zakodowalem i pupa...
Na zegarach ladnie pokazuje itd. Ale caly czas na radiu pokazuje ze przeszkode mam z tylu na 2 skrajnych czujnikach i 2 bocznych (tez tyl). Cos zle koduje czy jak? Probowalem na tiguana, Tourana, Passata i Eosa i to samo

raczej źle podłączone.
masz przecież ELSE to obadaj sobie.
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post14 kwie 2015, 15:19

No obadalem i jest ok. Kable 2 razy sprawdzalem

EDIT.
Miales rację. Boczne czujniki byly zamienione pinami, prawy na. lewy. Zamienilem - dziala. ;)
Offline
Awatar użytkownika

Baster

VIP

  • Posty: 1228
  • Rejestracja: 07 kwie 2013, 14:15
  • Lokalizacja: RIMBO SZWECJA
  • Online: 90d 14h 52s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
  • Silnik: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
  • Lokalizacja: SZWECJA

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post25 kwie 2015, 21:45

Dzisiaj po podłączeniu wszystkiego i zeskanowaniu pojawiło sie to .. :(
Oczywiście nic nie działa :(


01-Silnik -- Stan: OK 0000
02-Skrzynia biegów -- Stan: OK 0000
03-ABS/hamulce -- Stan: OK 0000
04-Kąt skrętu kierow. -- Stan: OK 0000
08-Klimatyzacja -- Stan: OK 0000
09-Centr.zesp.elektr. -- Stan: OK 0000
10-Asyst.park./kierow. -- Stan: Usterka 0010
15-Airbag -- Stan: OK 0000
16-Koło kierownicy -- Stan: OK 0000
17-Zest.wskaźników -- Stan: OK 0000
18-Ogrzew.pomocn. -- Stan: OK 0000
19-CAN Gateway -- Stan: Usterka 0010
20-Asyst.św.drogowych -- Stan: OK 0000
25-Immobiliser -- Stan: OK 0000
2E-Media Player 3 -- Stan: OK 0000
37-Nawigacja -- Stan: OK 0000
42-Elektr.drzwi kier. -- Stan: OK 0000
44-Wsp.kierownicy -- Stan: OK 0000
46-Moduł komfortu -- Stan: OK 0000
52-Elektr.drzwi pas. -- Stan: OK 0000
55-Zasięg świateł -- Stan: OK 0000
56-Radio -- Stan: OK 0000
62-Drzwi tylne lewe -- Stan: OK 0000
69-Przyczepa -- Stan: OK 0000
72-Drzwi tylne prawe -- Stan: OK 0000
76-Asyst.parkowania -- Stan: Nie może być osiągnięty 1100
77-Telefon -- Stan: Usterka 0000

Adres 10: Asyst.park./kierow. (J791) Plik etykiet: 3AA-919-475.clb
Oznaczenie elementu SW: 3AA 919 475 L HW: 4H0 919 475 E
Komponent: PARKHILFE PLA H06 0025
Weryfikacja: -------- Numer seryjny: 56261219001033
Kodowanie: 258103
Kod serwisu: WSC 01357 011 00200
Zbiór danych ASAM: EV_EPHVA2C000000000 002008
ROD: EV_EPHVA2C000000000_SE36.rod
VCID: 44879C15CF2DA0010B3-8011

Znaleziono 1 błąd:
12658720 - Magistrala danych
U1121 00 [009] - brak informacji
Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 00000001
Priorytet błędu: 6
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 65
Przebieg: 114182 km
Data: 2015.04.25
Czas: 18:43:37

Adres 19: CAN Gateway (J533) Plik etykiet: AKP\7N0-907-530-V2.clb
Oznaczenie elementu SW: 7N0 907 530 AN HW: 7N0 907 530 AN
Komponent: J533 Gateway H56 1642
Weryfikacja: H56 Numer seryjny: 28011400F13278
Kodowanie: 354002
Kod serwisu: WSC 01342 020 12345
VCID: 7CF724F5FF5D18C1333-8029

Znaleziono 1 błąd:
01327 - Sterownik systemu pomocy przy parkowaniu (J446)
004 - Brak sygnału / brak komunikacji
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 01100100
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 65
Przebieg: 114182 km
Wskaźnik czasu: 0
Data: 2015.04.25
Czas: 18:45:58


Adres 76: Asyst.parkowania (J791) Plik etykiet: 3AA-919-475.clb
Oznaczenie elementu SW: 3AA 919 475 L HW: 4H0 919 475 E
Komponent: PARKHILFE PLA H06 0025
Weryfikacja: -------- Numer seryjny: 56261219001033
Kodowanie: 258103
Kod serwisu: WSC 01357 011 00200
Zbiór danych ASAM: EV_EPHVA2C000000000 002008
ROD: EV_EPHVA2C000000000_SE36.rod
VCID: 44879C15CF2DA0010B3-8011

Znaleziono 1 błąd:
12658720 - Magistrala danych
U1121 00 [009] - brak informacji
Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 00000001
Priorytet błędu: 6
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 65
Przebieg: 114182 km
Data: 2015.04.25
Czas: 18:43:37



Czy ktoś się spotkał z takimi problemami i jak udało się je rozwiązać ???
Baster
Offline
Awatar użytkownika

ghost_rider

Gadatliwy

  • Posty: 255
  • Rejestracja: 13 lip 2014, 17:53
  • Online: 8d 12h 17m 4s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW Golf MK6
  • Silnik: 2.0TDI 110KM
  • Lokalizacja: UK

Re: Park Assist 1.5 i 2.0

Post25 kwie 2015, 21:46

Zamien kable can ma module
PoprzedniaNastępna

Wróć do Retrofitting

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości