Już to zrobiłem, ale niestety nie jest ok. Jeśli chodzi o błędy to nic się nie zmieniło. Cały czas są 2 błędy
Function Restricted due to Missing Message(s) w panelu climatronic i po przekręceniu kluczyka na start w 3 modułach: 09, 19 i 46 pojawia się błąd:
01320 - Control Module for Climatronic (J255); 004 - No Signal/Communication - Intermittent. Dzieje się to tylko po przekręceniu kluczyka, potem jak je skasuje, włączam i wyłączam climatronic to się nie pojawiają. Dopiero jak przekręcę kluczyk w lewo, w później znowu w prawo na start, błędy we wszystkich 3 sterownikach wracają. Poza tym wszystko wydaje się działać poprawnie. Macie jakiś pomysł panowie ??
Edit:
Jeśli chodzi o te błędy 01320 to chyba wiem co je powoduje. W trakcie przekręcania kluczyka na pozycję start w pewnym momencie panel tak jakby na ułamek sekundy dostał jakiś impuls do załączenia (widać mignięcie pomarańczowych światełka/światełek), a dopiero później uruchamia się normalnie. Błędy te pojawiają się tylko przy przekręcaniu kluczyka, wiec na 95% to będzie chyba ich przyczyną. Podejrzewam, że tutaj może pomóc podmiana pinów tak jak jest to napisane i instrukcji instalacji panela z Golfa MK6 w MKV (pin 16 przełożyć na pin 20), chociaż u mnie panel pamięć utrzymuje w tej chwili normalnie, więc może samo odłączenie pinu 16 z wtyczki rozwiąże problem.
Co do błędów Missing Message, to próbowałem przeróżnego kodowania i niestety cały czas występują