No i popełniłem to w końcu nie w 100% ale do przodu.
Nie będę zakładał nowego tematu bo w sumie po co ale jeżeli za mocno będę tu śmiecił to proszę post usunąć i tyle.
Zrobiłem flash pla na z 1K8919475E ,po drodze polutowałem płytkę od pla bo nie mam zamiaru znowu demontować podszybia,nie raz tak miałem już w wielu przypadkach i potem szukanie dziury w całym.
Kable poprzekładałem od starego pla do nowego bez żadnych problemów,wszystkie konektory pasują ,nic nie trzeba zmieniać,na szczęście zostawiłem sobie dosyć długie kable jak montowałem PLA 2,0 na sterowniku 3AA.
Wrażenia--pla pracuje super ,przednie czujniki się uaktywniają same po zbliżeniu się niebezpiecznie przeszkody.
Pompę abs przeflashowałem na 1K0907379CC identycznie jak ArekVI ,po drodze uwaliłem sterownik,testosteron skoczył do góry 500% ale wszystko się skończyło dobrze ,jest SW175 i dziwne bo trzeba było od nowa zrobić adaptacje czujników i kodowanie ale to już poszło ,zapisałem sobie kodowanie ,tylko zdziwko bo nie da się zakodować ESP SPORT, tylko ASR i ESC OFF dwuetapowo, może jak będzie całość z radarami ale to trochę czasu jeszcze minie.
Kodowanie radarów to bajt 20-bt 3...
No i parę fotek tradycyjnie.
Flash PLA
Poprawianie lutów PLA

Mycie rozpuszczalnikiem nitro

Mycie

Kalafonia umyta płytka wysuszona

Założone

Stary pla 3AA919475L z softem S

No i pompa nowa ze sterownikiem 1K0907379BM przesoftowana na CC

Flash pompy na 1K0907379CC i uwalenie ale wszystko się skończyło dobrze i jest SW175

Kodowanie

Pomiar prądu po 4 godzinach tak dla świętego spokoju , no nic się nie zmieniło czyli wszystko poszło ok.

W zasadzie nie ma filozofi bo robię identyczne kroki jak ArekVI-Pozdrawim i dzięki.
CDN...