Dzisiaj jest 24 lis 2020, 20:56


Połączenie telefonu z radiem

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

greg2

Senior Moderator

  • Posty: 944
  • Rejestracja: 04 cze 2013, 15:45
  • Online: 109d 12h 50s
  • Pochwały: 22
  • Auto: Golf VII GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post13 gru 2016, 23:05

poklikaj w menu od BT i wszystko znajdziesz 😃
Offline

tymoti

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 04 gru 2016, 13:00
  • Online: 8h 1m 25s
  • Auto: scirocco
  • Silnik: 2.0 TSI 210KM
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post14 gru 2016, 07:35

Sprawdzilem raz jeszcze i nadal bez skutku. Skrzynka jest pod fotelem pasazera, wyciagalem z niej zasilanie myslalem ze sie moze zresetuje.
Wrzucam nizej zdjecia. Proboewlem rowniez usunac polaczone wczesniej urzadzenie mam tylko opcje 'cancel' i nic wiecej klikalem i nic sie nie dzieje. Caly czas pokazuje laczenie z wczesniejszym uzytkownikiem, gdy klikam wyszukaj nowy znajduje moj telefon (telefon auta nie widzi iphone 6s) gdy wybieram w aucie moj tel wyskakuje ze nie moze sie polaczyc?

https://zapodaj.net/06513ebe9755f.jpg.html

https://zapodaj.net/3bb6e6b1be0a5.jpg.html

https://zapodaj.net/1daca6ff84c2a.jpg.html
Jakies rozwiazania?
Offline

postomgti

Nowicjusz

  • Posty: 13
  • Rejestracja: 27 lis 2016, 11:24
  • Online: 1d 17h 41m 47s
  • Auto: GTI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post15 gru 2016, 13:47

Panowie

zakupiłem golfa 6 gti z radiem z serii 510 (bez navi), podejrzewam, że auto jest dostosowane pod parowanie z telefonem, ale brak urządzenia BT - może mi ktoś pomóc to sprawdzić np po numerze vin? mam przyciski w kierownicy odpowiadające za obsługę telefonu i w radiu mam zakładę BT. Sprawdzę jeszcze dziś pod siedzeniem, ale na 99,9% nie mam skrzyneczki z BT. Jeżeli tak będzie to jak wygląda montaż tego urządzenia? wystarczy sama skrzyneczka, a okablowanie jest już w aucie czy też trzeba jakoś ściągać tapicerkę/wyciągać radio, żeby połączyć to w całość??
Może jest ktoś z WWA kto to ogarnia i może pomóc? :)
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 1030
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 45d 21h 44m 1s
  • Pochwały: 69
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post15 gru 2016, 17:07

postomgti pisze:Panowie

zakupiłem golfa 6 gti z radiem z serii 510 (bez navi), podejrzewam, że auto jest dostosowane pod parowanie z telefonem, ale brak urządzenia BT - może mi ktoś pomóc to sprawdzić np po numerze vin? mam przyciski w kierownicy odpowiadające za obsługę telefonu i w radiu mam zakładę BT. Sprawdzę jeszcze dziś pod siedzeniem, ale na 99,9% nie mam skrzyneczki z BT. Jeżeli tak będzie to jak wygląda montaż tego urządzenia? wystarczy sama skrzyneczka, a okablowanie jest już w aucie czy też trzeba jakoś ściągać tapicerkę/wyciągać radio, żeby połączyć to w całość??
Może jest ktoś z WWA kto to ogarnia i może pomóc? :)

Jeżeli w lampce sufitowej nie ma klawiszy do Telefonu oraz jeżeli pod fotelem pasażera pod osłoną nie ma sterownika BT to lipa.
Trzeba nabyć sterownik i okablowanie z mikrofonem w lampkę sufitową. Jeżeli trzeba będzie dokonać zakupu sterownika to sa dwa rodzaje: z własna antenka i z gniazdem do anteny zewnętrznej. Na temat montażu BT jest temat na forum i tam zdobędziesz wiedzę co dalej robić.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 15m 40s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post15 gru 2016, 22:12

postomgti pisze:Panowie

zakupiłem golfa 6 gti z radiem z serii 510 (bez navi), podejrzewam, że auto jest dostosowane pod parowanie z telefonem, ale brak urządzenia BT - może mi ktoś pomóc to sprawdzić np po numerze vin? mam przyciski w kierownicy odpowiadające za obsługę telefonu i w radiu mam zakładę BT. Sprawdzę jeszcze dziś pod siedzeniem, ale na 99,9% nie mam skrzyneczki z BT. Jeżeli tak będzie to jak wygląda montaż tego urządzenia? wystarczy sama skrzyneczka, a okablowanie jest już w aucie czy też trzeba jakoś ściągać tapicerkę/wyciągać radio, żeby połączyć to w całość??
Może jest ktoś z WWA kto to ogarnia i może pomóc? :)

Szefie a na mfa+ masz menu telefon ? :P
Offline

tymoti

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 04 gru 2016, 13:00
  • Online: 8h 1m 25s
  • Auto: scirocco
  • Silnik: 2.0 TSI 210KM
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post20 gru 2016, 10:33

Dalej wałkuję połaczenie BT z iphonem 6s (urzadzenie nie kompatybilne). Sprawdzilem ze modul mam o numerze 5N0 035 730 B. Czy ten modul nie obsluguje iphonow? Czy ogolnie telefonow bez rsap? Ktos cos wie? Jakies rozwiazania?
Offline

tramas

Niemowa

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 13 sie 2017, 13:32
  • Online: 17m 11s
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post13 sie 2017, 13:39

Ja mam mianowicie taki problem. Auto wyszukuje mi mój telefon. Jak próbuję się połączyć każe mi wpisać takie hasło jak na zdjęciu. W telefonie nie działa to hasło niestety. https://www.fotosik.pl/zdjecie/e9fc518672d3161b

Sterownik bluetooth 3C8035730B
Offline

R.T

Aktywny

  • Posty: 196
  • Rejestracja: 08 maja 2016, 22:05
  • Online: 29d 13h 30m 41s
  • Pochwały: 12
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.6 TDI 77 kw
  • Lokalizacja: podkarpacie

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post13 sie 2017, 16:17

mam taki moduł i narazie nie miałem kłopotu z połaczeniem się z jakimkolwiek telefonem ,hasło ze zdjecia ma być takie zbróbuj kilka razy pod rząd,ile na tym module masz sparowanych telefonów ?
Offline

oska45

Nowicjusz

  • Posty: 3
  • Rejestracja: 10 paź 2017, 15:45
  • Online: 2h 40m 7s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Słubice

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post10 paź 2017, 16:56

Witam
Od miesiąca jestem posiadaczem auta VW Golf 2.0 TDI. W środku mam radio RNS510 z opcjami (radio,media, phone,tone,map,nav,traffic,setup). Posiadam również oryginalny moduł pod krzesłem. W MFA nie pokazuje mi zakładki Phone oraz kiedy na radiu klikam opcje Phone wycisza mi muzyke oraz nie przełącza na ekran Phone. Co ciekawe normalnie zresetowałem skrzynkę i połączyła mi się skrzynka z telefonem Iphone 6 jednak nie widzi mi kontaktów, nadal nie mam opcji Phone w MFA i nadal kiedy klikam opcje Phone to wycisza mi radio. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ? Jestem nowicjuszem wiec prosze o informacje
Offline
Awatar użytkownika

greg2

Senior Moderator

  • Posty: 944
  • Rejestracja: 04 cze 2013, 15:45
  • Online: 109d 12h 50s
  • Pochwały: 22
  • Auto: Golf VII GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post10 paź 2017, 17:31

nie kazdy modul obsluguje ksiazke, mozesz miec modul tzw wersji low i nie ma wtedy nic na MFA a przycisk na kierownicy domyslnie dziala jako MUTE
Offline

oska45

Nowicjusz

  • Posty: 3
  • Rejestracja: 10 paź 2017, 15:45
  • Online: 2h 40m 7s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Słubice

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post11 paź 2017, 14:43

Rzeczywiście już gdzieś wyczytałem ze mam ten słabszy moduł. Możesz polecić może jakiś lepszy w przyzwoitej cenie ?
Offline
Awatar użytkownika

greg2

Senior Moderator

  • Posty: 944
  • Rejestracja: 04 cze 2013, 15:45
  • Online: 109d 12h 50s
  • Pochwały: 22
  • Auto: Golf VII GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post11 paź 2017, 15:30

wszystko jest na forum, przeszukaj :)
Offline

jacmih04

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 11 lis 2017, 16:53
  • Online: 15h 48s
  • Auto: Golf 6 Highline
  • Silnik: 1.6 TDI 105 KM
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post12 lis 2017, 09:23

Witam
Od wczoraj jestem nowym posiadaczem golfa 6 , 2009 r. 1.6 tdi , radio rcd 310
Mam pytanie odnosnie słuchania muzyki z you tube przez głosniki auta. Sparowałem telefon z bluetooth w aucie , wszystko działa jezeli chodzi o telefon i rozmowy telefoniczne , ale nie moge uzywac internetu w telefonie aby puscic muzykę poniewaz telefon jest jakby wyłączony z sieci. Nie bardzo rozumiem dlaczego tak jest , w peugeocie 407 mogłem odczytac smsy , uzywac internetu w telefonie , a tutaj nie
Ale chodzi mi tez o to czy w moim aucie moge słuchac muzyki podczas jazdy z you tube. Jest taka mozliwość czy jej nie ma?
Pozdrawiam
Jacek
Offline

jacmih04

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 11 lis 2017, 16:53
  • Online: 15h 48s
  • Auto: Golf 6 Highline
  • Silnik: 1.6 TDI 105 KM
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post14 lis 2017, 21:07

Witam
Dzis zmieniłem radio z rcd310 na rcd510 , wszystko działało , mam na mysli system głosnomówiacy dopóki nie zacząłem kombinowac co zrobic aby telefon nie był odłączony od sieci podczas gdy jest sparowany z autem
W tej chwili moj telefon łaczy sie z autem ,ale nie moze załadowac listy kontaktów , ładuje kontakty i po 14 kontaktach sie zatrzymuje i komunikat jest ze jest jakis błąd
Juz nie mam siły , ani nerwów aby przywrócic to do stanu takiego jaki był dopóki nie zaczałem kombinować
Prosze pomóżcie mi jak to zrobic , abym mógł korzystać z systemu głosnomówiacego podczas prowadzenia samochodu
wczesniej udało mi sie sparowac telefon i pozniej zaladował cała liste kontaktów , po zmianie radia kontakty były , mogłem wybierac je na radiu , a teraz LIPA
Mam kierownice z przyciskami , nie wiem czy jest to informacja potrzebna , ale wolałem napisac o tej kierownicy
Pozdrawiam
Jacek
Offline

lkgh

Stały Bywalec

  • Posty: 461
  • Rejestracja: 24 lis 2013, 17:15
  • Online: 12d 4h 39m 25s
  • Pochwały: 1
  • Auto: golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI 175koni
  • Lokalizacja: Haarlem

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post02 sty 2019, 11:33

Hey,

moze ktos wie. Auto laczy sie z Samsung S6 Edge ale z nowa S9+ juz nie. Wie ktos na szybko co trzeba zrobic?
Offline

Maciek

Forumowicz

  • Posty: 857
  • Rejestracja: 02 paź 2016, 09:35
  • Online: 20d 17h 52m 33s
  • Pochwały: 10
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CAYC 1.6TDI
  • Lokalizacja: Mikolajki

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post02 sty 2019, 13:18

Jakie radio jaki moduł?
Offline

ochnikm

Nowicjusz

  • Posty: 11
  • Rejestracja: 11 sty 2018, 10:38
  • Online: 1d 11h 42s
  • Auto: VW Golf 6 Variant
  • Silnik: 2.0 TDI CFHC
  • Lokalizacja: W-wa

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post25 lut 2019, 22:23

Panowie,
mam problem zakupiłem okablowanie od Carsystems pod moduł 3C8035730C wraz z mikrofonem i anteną, oraz używany moduł 3C8035730C.
Auto Golf VI 2011 bez kierownicy multifunkcyjnej,
Radio RCD 510 BLAUPUNKT.
Po dodaniu do Gateway telefonu, oraz zakodowaniu modułu kodowaniem:
020000010100010000000000
Na radiu po wciśnięciu przycisku PHONE pojawia sie menu telefonu i komunikat nie podłączono telefonu. Za pomocą telefonu nie moge wyszukać urządzenia bluetooth.
Brak bledów.
W ustawieniach radia nie mogę znaleźć opcji połącz z telefonem. Czy moduł trzeba jeszcze w jakiś sposób uaktywnić?
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 15m 40s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post26 lut 2019, 12:48

A masz mfa.?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Offline

Nataliaa@

Niemowa

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 28 mar 2019, 08:39
  • Online: 1h 2m 31s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: lubuskie

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post28 mar 2019, 08:51

Witam,
od kilku lat jestem posiadaczką vw golf 6, jak do tej pory nie miałam problemów z połączeniem telefonu z radiem ( modele, które łączyły się bez problemu samsung galaxy s6, oraz s8). Ostatnio zmieniłam tel, obecnie użytkuję samsunga galaxy s10, który z radiem połączyć się nie chce... Sytuacja wygląda tak, że radio znajduje telefon, jednak telefon nie wyszukuje radia...(model radia RNS310).
Co może stanowić problem?
Z góry dziękuję za pomoc:-)
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 24m 35s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post05 lut 2020, 20:12

Witam czy ktoś wie czy przycisk mute na kierownicy można zakodować tak by było voice control i mute

-- 05 lut 2020, 20:19 --

Rcd 310 nie ma Bluetooth masz osobny moduł radio wyświetla info z bt elektronika idźie do przodu i protokóły się zmieniają twój bt tego nie ogaryna
Offline
Awatar użytkownika

pab567

Stały Bywalec

  • Posty: 325
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 18d 18h 38m 58s
  • Pochwały: 19
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: QNIK
  • Silnik: 5.0 Coyote 421KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Połączenie telefonu z radiem

Post06 lut 2020, 07:05

Nie można - albo jedno, albo drugie.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Poprzednia

Wróć do Multimedia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości