Czołem!
Poszukuję auta dla siebie na dojazdy do pracy (50 km dziennie, miasto 70% trasa 30%), weekendowe wojaże i wakacyjne także. Liczy się dla mnie niezawodność, osiągi też są istotne, aczkolwiek miałem okazję przejechać się Golfem VI 1.6 MPI i dynamika była nawet akceptowalna. Bez szalu, ale w miarę OK.
Od dłuższego czasu obserwuję poniższe ogłoszenie:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yTomR.htmlStartowało z okolic 34 tysięcy. Obecnie to dużo mniej: 31500 zł. Co o nim sądzicie? Z tego, co zdążyłem zauważyć, na plus egzemplarza polski salon, gaz (ale nie wygląda na fabryczny, bo przełącznika nie ma na tunelu środkowym - choć może się mylę?), niezły wypas jak na polski salon (multifunkcja, klimatronik, jasny środek, grzane fotele). Jak domniemam 166 tysięcy km przebiegu to dla MPI raczej dotarcie ?

Ogólnie bardziej nastawiałem się na szukanie 2.0 TDI 110, a najlepiej 140 KM, bo moc jest tu fajna, ale znalezienie sensownej sztuki jest... sztuką. Poza tym nie jestem pewien jak w realu jest ze spalaniem tych turbodiesli w trybie mieszanym jak wspomniałem na początku (przy emeryckim stylu jazdy

). 1.6 MPI + gaz spali niemal zawsze za podobną kwotę paliwo na każde 100 km, a w przypadku diesla może być rozrzut między 5 a 7 litrów zapewne, a to jest już różnica.
Jeśli trochę mieszam, plączę, przynudzam (:D) przepraszam. Ale proszę o radę