Znudziły mi się stare pasy
firma Carsdream.com (ich realizacje pasów i nie tylko znajdziecie na
http://www.facebook.com/carsdream.com) wykonała dla mnie przeróbkę pasów na niebieskie (oczywiście atestowane obszyte niepalnymi nićmi) Polecam wszystkim.
I chyba ostatni element układanki... tzn. chyba ostatni
Sprężarka z Audi Rs3 8V (przedlift) o przebiegu 800km. Zostanie obcięty jeden runner, zaślepiony i zaspawany i całość zainstalowana w eRce. Do tego będzie trzeba wykonać nowy downpipe, dolot, nowe zasilanie wodą i olejem.
około 420koni może być...ale wszystko wyjdzie w praniu.
Miała być hybryda... od początku jakość sceptycznie podchodziłem do hybryd. Krótko mówiąc bałem się ich a w tym rozwiązaniu mam cały czas seryjną turbosprężarkę.
Dodatkowo zostanie zmodyfikowany napęd pompy wysokiego ciśnienia na rolkowy gdyż obecne rozwiązanie, połączenie wkładu pompy oraz podania ok 180barów na listwę paliwową spowoduje ze popychacz może tego nie wytrzymać, a tego byśmy nie chcieli
miały być wtryski rs3 ale przy zwiększeniu ciśnienia seryjne wtryski eRkowe wystarczą.
Dodatkowo usuniemy klapy w kolektorze dolotowym żeby czasem nie wpadły do komory silnika
Kupiłem tez w ASO nowy zestaw rozrządu który tez wymienimy dla pewności
Całość wykonana będzie w Compsporcie gdyż firma w której miałem to robić kompletnie mnie olała... ( nie będę jej robić antyreklamy z racji jeszcze odrobiny szacunku do niej)
w sumie dobrze ze tak wyszło, bo w Compsporcie robiłem już auta z 4-5 razy i zawsze auto jeździły super i było bezawaryjne a to dla mnie ważniejsze niż wynik czy wykres.