Aktywny
- Online: 4d 22h 40m 17s
- Pochwały: 1
- Auto: VW Golf 6 GTI 35 DSG
- Silnik: 2.0 TFSI
Cześć!
Po długim czasie chcę zaprezentować Wam swoją zabawkę, ale zanim o niej, kilka słów o mojej historii. Otóż całość zaczęła się w 2014r., gdy podczas przeglądania ofert na otomoto, zakochałem się w błysku oka oraz stylistyce Golfa 6 GTI i zapragnąłem takiego mieć. Przez bardzo długi czas - bo aż 1,5 roku - przeczesywałem internety, aby znaleźć i kupić swój jeden, jedyny egzemplarz... I był to G6 GTI 2009 r. ze skrzynią DSG i w mega dobrej wersji wyposażenia - można by rzec full wypas, właściwie niczego tam nie brakowało, a prezentował się tak:
Jako że po kilku miesiącach użytkowania zaczął mi doskwierać brak dodatkowej pary drzwi oraz pojawiła się w miarę interesująca opcja na zakup Golfa 7 GTI, postanowiłem wystawić ww. egzemplarz. Ku mojemu zdziwieniu dość szybko trafił się kupiec (pozdrawiam Michała) i zabrał mojego Misia (tak nazywałem swojego pierwszego GTIka). Co ciekawe, dokładnie w tym samym czasie sprzedał się również G7, którym się interesowałem i w jednej chwili pozostałem zupełnie na lodzie...
Po przełknięciu gorzkiej śliny stwierdziłem, że zaczynam poszukiwania - głównie skupiałem się na G7, ale G6 nowsze rocznikowo i w 5-drzwiach również jeszcze brałem pod uwagę. Po kolejnych 6 miesiącach bezskutecznych poszukiwań (a przeczesywałem ogłoszenia kilka razy dziennie) trafił się rodzynek, którego będzie dotyczył ten wątek...
PS. Muti, wielkie dzięki za wszelaką pomoc podczas i po zakupie!
Marka/Model: VW Golf GTI edition 35 DSG
Rok produkcji: 2012
Silnik/Pojemność/Moc: 2.0 TSI (TFSI) 235 KM (CDLG)
Kolor: Czarny Perłowy
Układ napędowy: DSG DQ250
Zawieszenie: DCC + Watkins Glen Grey (5K0601025AG Z49)
Car Audio: seria
Wyposażenie:
- bixenony skrętne,
- DCC,
- RNS510,
- kamera cofania,
- Park Assist,
- MFA Color,
- bluetooth.
Modyfikacje/Akcesoria zrealizowane:
- dywaniki GTI Monster,
- kostki GTI 35 (6R3087703),
- gekon Audi quattro (red) na kratki (000087009B),
- brealok GTI (6R3087013),
- pościel GTI (231087703B) + piżama,
- 2x koszulka GTI (5GB084200 + 5GB084200D),
- kubek GTI (5GB069601),
- program w CompSport,
- montaż Climatronica od Beetla/Passata B7,
- organizer do bagażnika GTI (5GB061104)
- Rotory jako drugi komplet felg.
Modyfikacje planowane:
- końcówki wydechu 100mm ścięte pod kątem,
- naklejki Rabbit na tylną klapę + ew. na tylne drzwi (podobnie jak miałem w poprzednim Golfie),
- montaż tempomatu.
Auto na dzień dzisiejszy prezentuje się tak - niestety obecnie nie dysponuje żadnymi lepszymi zdjęciami, ale jeśli tylko poprawi się pogoda za oknem, uzupełnię galerię
.
Po długim czasie chcę zaprezentować Wam swoją zabawkę, ale zanim o niej, kilka słów o mojej historii. Otóż całość zaczęła się w 2014r., gdy podczas przeglądania ofert na otomoto, zakochałem się w błysku oka oraz stylistyce Golfa 6 GTI i zapragnąłem takiego mieć. Przez bardzo długi czas - bo aż 1,5 roku - przeczesywałem internety, aby znaleźć i kupić swój jeden, jedyny egzemplarz... I był to G6 GTI 2009 r. ze skrzynią DSG i w mega dobrej wersji wyposażenia - można by rzec full wypas, właściwie niczego tam nie brakowało, a prezentował się tak:
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Jako że po kilku miesiącach użytkowania zaczął mi doskwierać brak dodatkowej pary drzwi oraz pojawiła się w miarę interesująca opcja na zakup Golfa 7 GTI, postanowiłem wystawić ww. egzemplarz. Ku mojemu zdziwieniu dość szybko trafił się kupiec (pozdrawiam Michała) i zabrał mojego Misia (tak nazywałem swojego pierwszego GTIka). Co ciekawe, dokładnie w tym samym czasie sprzedał się również G7, którym się interesowałem i w jednej chwili pozostałem zupełnie na lodzie...
Po przełknięciu gorzkiej śliny stwierdziłem, że zaczynam poszukiwania - głównie skupiałem się na G7, ale G6 nowsze rocznikowo i w 5-drzwiach również jeszcze brałem pod uwagę. Po kolejnych 6 miesiącach bezskutecznych poszukiwań (a przeczesywałem ogłoszenia kilka razy dziennie) trafił się rodzynek, którego będzie dotyczył ten wątek...
PS. Muti, wielkie dzięki za wszelaką pomoc podczas i po zakupie!
Marka/Model: VW Golf GTI edition 35 DSG
Rok produkcji: 2012
Silnik/Pojemność/Moc: 2.0 TSI (TFSI) 235 KM (CDLG)
Kolor: Czarny Perłowy
Układ napędowy: DSG DQ250
Zawieszenie: DCC + Watkins Glen Grey (5K0601025AG Z49)
Car Audio: seria
Wyposażenie:
- bixenony skrętne,
- DCC,
- RNS510,
- kamera cofania,
- Park Assist,
- MFA Color,
- bluetooth.
Modyfikacje/Akcesoria zrealizowane:
- dywaniki GTI Monster,
- kostki GTI 35 (6R3087703),
- gekon Audi quattro (red) na kratki (000087009B),
4.JPG
- brealok GTI (6R3087013),
- pościel GTI (231087703B) + piżama,
- 2x koszulka GTI (5GB084200 + 5GB084200D),
- kubek GTI (5GB069601),
5.JPG
- program w CompSport,
- montaż Climatronica od Beetla/Passata B7,
- organizer do bagażnika GTI (5GB061104)
- Rotory jako drugi komplet felg.
Modyfikacje planowane:
- końcówki wydechu 100mm ścięte pod kątem,
- naklejki Rabbit na tylną klapę + ew. na tylne drzwi (podobnie jak miałem w poprzednim Golfie),
- montaż tempomatu.
Auto na dzień dzisiejszy prezentuje się tak - niestety obecnie nie dysponuje żadnymi lepszymi zdjęciami, ale jeśli tylko poprawi się pogoda za oknem, uzupełnię galerię

5-1.JPG
6.jpg
8.jpg
9.jpg
7.jpg
10.jpg
11.jpg
12.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2017, 11:35 przez puceek, łącznie zmieniany 4 razy