Witam wszystkich serdecznie! Jestem na gościnnych występach na Waszym forum, ponieważ jeżdżę Scirocco 2.0 Tsi, a to jak wiadomo samochód w dużej mierze podobny do Golfa 6.
Kolego Arek_VI, lista Twoich modów rzeczywiście jest imponująca, nie wiele da się już chyba dołożyć. Chciałbym się Ciebie poradzić w dwóch sprawach. Pierwsza to trudny
temat wabasto. Moją srokę kupiłem jako nową w salonie jednakże nie było możliwości zamówienia webasto (podobnie jak do Golfa 6). Szkoda, bo bym zamówił. Co ciekawe Golfy 5 były z webasto.
Dodatkowa prostsza sprawa to oświetlenie w drzwiach. Podałeś w poście nr lampek i numer wtyczek. OK. Do tego kable – czy to jakieś specjalne i mają numerek? Sprzedają to osobno od wtyczek? I jak to podłączyć? Wrzuciłeś link
http://www.bold-sport.com/store/index.p ... duct_id=61 i jest tam schemat, że trzeba jak rozumiem podłączyć to do silnika podnośnika szyby. Na tej stronce jest schemat i zdanie: Front door 32pin connector B: 18pin(12v+) and 19pin(Negative), connect 2pin(12+) and 1pin(Negative). Wszystkie słowa rozumiem, ale całości za cholerę – co do czego podłączyć? Czy to są martwe piny właśnie do podłączenia oświetlenia drzwi, które aktywują się po zmianie kodowania? Gdzie te kable od lampek wpiąć?
Pozdr
Pschemo