amargro wcelowałeś ze swoją wypowiedzią w sedno - normy Euro
Czyli co spokojnie można przesiąść się z 5W30 na 0W30 ????
Jeżeli tak to może w następny roku tak zrobię.
Co do Ravenol to właśnie się zastanawiałem czy nie kupić bo widziałem Twoją wypowiedź i co fajne jak dla mnie można sobie sprawdzić na ich stronie po kodzie kreskowym czy olej jest w oryginale, bardzo fajnie.
Sam teraz kupiłem oryginalny olej VW i kupowałem go prosto z ASO VW, a nie z Alledro bo jak widać tam można kupić za połowę ceny co w ASO VW ale ja bym nie chciał takiego oleju bo to raczej nie oryginał
Można sobie nawet porównać ceny na portach aukcyjnych gdzie wystawiają olej ASO VW bo i są takie aukcje i jakość nie mają dwa razy mniejszych cen niż w stacjonarnym ASO VW, a raczej ok. 10% zniżki od ceny wyjściowej, a resztę sobie już sami dopiszcie.
Dam tylko taki przykład jak kiedyś kolega przy piwku mówił, który pracował w kilku warsztatach że są ludzie którzy przyjeżdżają do nich i odbierają puste banieczki po olejach z nalepkami renomowanych firm, no chyba nie żeby je zutylizować
Dlatego oleju nigdy nie kupię z jakiegoś portalu internetowego, mam dojście przez kolegę do hurtowi motoryzacyjnych, a tam raczej trudniej zrobić jakiś wałem, bo jak by wyszło że sprzedają podróbki to by mile przeje... i by stracili pełno osób zamawiających części do sklepów, a nie dla indywidualnych osób którzy kupują duuuużo mniej części.
Dobra bo się rozpisałem.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam