Deltoro el Gringo pisze:Kubica pisze:Już wszystko jasne. Kolejnego dnia na nowym kluczyku komunikatu nie było, wszystko wróciło do normy. Stary kluczyk na nowej baterii wytrzymuje max 8 dni (testowane na 3 bateriach). Oddałem go do serwisu, diagnoza: zwarcie w płytce, niestety nie do naprawy

. Pozostaje dorobienie kolejnego lub używanie kluczyka ale bez działających przycisków. Pozostanę przy drugiej opcji

.
Witaj. Męczyłem temat jesienią...wada fabryczna płyty głównej w niektórych kluczykach. Bateria równo po 3 tygodniach się rozładowywała. Dorobienie w serwisie pod VIN około 900-1000pln. Dorobienie u magika w Poznaniu 550zł. Co ciekawe jak byłem dorabiać bo miałem niestety tylko jeden klucz był chłopak, który miał taki sam problem...
Dorobiony Klucz jak z fabryki, działanie jak i wygląd.
Pozdrawiam
Takie rzeczy tylko w Polsce.
No ale ten "magik" może skopiować kluczyk, przyuważyc jakie to auto i za tydzień przyjść i legalnie odjechać z dorobionym kluczykiem, wkońcu magicy, oszuści to żyja nie z pracy ale z kombinowania.
Te 500 zł oszczędności to niby sporo...
Poza tym taki kluczyk to klon i jest nielegalny bo nie jest przypisany zakodowany do auta w systemie.
W serwisie volkswagena w Niemczech uznaliby taki kluczyk jako dorobiony nielegalnie. Takich klonów może być 30 a dorobionych legalnie tylko 5 do jednego auta