Kolejny update
adaptacja zrobiona -------> efektu brak ( kierownica podczas jazdy ustawia się tak jak wcześniej)
przy okazji wizyta w ASO ( oczywiście patrzyli na mnie jak na wariata gdy mówiłem, co już zrobiłem żeby znaleźć przyczynę i tylko powtarzali w kółko trzeba zrobić geometrię bla bla bla) no więc zrobili ;] wszystko idealnie -------->efektu poprawki serwisu brak / Sprawdzili jeszcze czy nie ma widocznych usterek mechanicznych-- no więc nie ma.
serwis stwierdził, że to bardzo fajny ciekawy przypadek (kolejny raz nie mają pojęcia co się dzieje) poszło zapytanie do VW czy inne egzemplarze tego modelu też miały taki problem---->info z systemu- nikt takich problemów na większą skalę nie zgłaszał
na koniec info z ASO------> trzeba przejechać kilkaset km żeby się opony ułożyły do nowych ustawień ;] spytałem czy to standardowa gra na czas serwisu gdy nie ma pojęcia w czym problem-odpowiedź- uśmiech serwisanta
Jedyne czego czepił się serwis jak rzep psiego ogona to to, że podczas jazdy na 2 biegu trochę głośniej pracuje skrzynia (wymyślili, że opory czegoś tam są większe i przenoszą się na prawe koła) zaproponowali rozebranie skrzyni itd...
Btw z tą głośniejszą pracą skrzyni podczas jazdy na 2ce byłem w międzyczasie w kilku serwisach skrzyń (wszędzie mówili, że to normalny dźwięk, ot taka uroda biegu). Na pytanie dlaczego ściąga niezależnie od biegu na którym jadę a nie tylko na 2ce

zapadła ciszaaaaaa...
Słyszał ktoś o problemach ze ściąganiem samochodu po wymianie sprzęgła?