Witam kolegów,
Z góry przepraszam jeśli powtarzam temat, ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Otóż, jakiś czas temu kupiłem używanego Golfika GTD. Jak sprzedający mnie poinformował, samochód był lekko uszkodzony z przodu (zderzak, reflektor, błotnik). Wraz z nadejściem upałów okazało się, że jest problem z klimą - a dokładniej nie działa.
Komputer pokazał niski poziom czynnika. Pojechałem do mechanika aby to nabili, po czym okazało się, że w instalacji było ponad 800gram, zamiast zalecanych 525gram. Według maszyny serwisowej instalacja jest szczelna. Po sprawdzeniu szczelności została nabita prawidłowa ilość czynnika (525gram), a klimatyzaji dalej brak.
Zero reakcji ze strony sprężarki po włączeniu klimatyzacji. W ogóle brak reakcji. Wentylatory też stoją, spalanie nie wzrasta, obroty te same.
Na dodatek, przy samym nawiewie w pozycji "LOW", powietrze wieje w temperaturze zewnętrznej
[...CIACH...]
PS: Bezpieczniki sprawdzone.
Ktoś ma jakiś pomysł? Bo już nie wiem co z tym zrobić, a jak mechanik zacznie grzebać i szukać dziury w całym to rachunek będzie w tysiącach...
Z góry dzięki za pomoc!