Dzisiaj jest 24 lis 2020, 21:15


Wymiana RCD-310 na RCD-510

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

Abes125

Gadatliwy

  • Posty: 287
  • Rejestracja: 11 lis 2013, 15:38
  • Online: 5d 21h 5m 16s
  • Pochwały: 2
  • Auto: VW Golf VI
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Rumia

Re: Wymiana RCD-310 na RCD-510

Post07 wrz 2017, 07:41

Nie wymaga to żadnego dodatkowego kodowania. Może kabel od AUX do radia źle wpiąłeś?
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 15m 40s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Wymiana RCD-310 na RCD-510

Post07 wrz 2017, 13:53

miałeś u siebie mdi ? jak tak o delphi nie obsługuje mdi bo ma wbudowany port usb. a już nie pamiętam czy ma obsługę zwykłego jacka. sprawdź na nalepce i po temacie.
Offline
Awatar użytkownika

Marras

Stały Bywalec

  • Posty: 329
  • Rejestracja: 23 lis 2014, 16:12
  • Online: 5d 17h 45m 57s
  • Pochwały: 1
  • Auto: Golf 5 i Golf 7
  • Silnik: 1.9 TDI i 2.0 GTD
  • Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Wymiana RCD-310 na RCD-510

Post18 wrz 2017, 16:20

Nie rozumiem jednej rzeczy.
ASO volkswagena straszy że jak podepniemy auto pod komputer a nr radia bedzie widniał w kartotece skradzionych to mamy policje w domu.

No to chyba wszyscy musieliby mieć. Bo na 100 sztuk pewnie tylko 20 jest legalnych i używanych.

Boję sie że jak wrzucę takie RNS510 do Golfa 6 jeżdżącego, zarejestrowanego w Niemczech to jak pojadę na TUV do vw taki tu musi być co 2 lata to sie doczepią.

Wiem że głupie pytanie ale Niemcy to psychole. Przecież nie kupie w ASO za 1500 euro
Offline

michael_1

Aktywny

  • Posty: 110
  • Rejestracja: 18 lip 2015, 19:07
  • Online: 8d 19h 7m 41s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0TDI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Wymiana RCD-310 na RCD-510

Post18 wrz 2017, 17:53

Kup z pewnego źródła to nie bedzie problemu :)
Offline
Awatar użytkownika

Marras

Stały Bywalec

  • Posty: 329
  • Rejestracja: 23 lis 2014, 16:12
  • Online: 5d 17h 45m 57s
  • Pochwały: 1
  • Auto: Golf 5 i Golf 7
  • Silnik: 1.9 TDI i 2.0 GTD
  • Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Wymiana RCD-310 na RCD-510

Post18 wrz 2017, 20:15

michael_1 pisze:Kup z pewnego źródła to nie bedzie problemu :)


Tak to każdy umie powiedzieć. A gdzie takie źródło jest oprócz ASO ?
Nikt nie powie że ma trefne i nie kupować u niego.
Moge kupic takie za 2500 chociaz sa i za 1300. Zalezy nowe czy uxywane z roku 2009 czy 2016 itp.
Pytalem w firmie z montazem ale nie wiem czy gwarantuja legalnosc pochodzenia
Offline

michael_1

Aktywny

  • Posty: 110
  • Rejestracja: 18 lip 2015, 19:07
  • Online: 8d 19h 7m 41s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0TDI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Wymiana RCD-310 na RCD-510

Post19 wrz 2017, 16:05

Na forum czasami sie zdarza ze ktoś wystawia. Albo ze swojego auta albo z rozbitka. Ceną nie ma się co sugerować. Kiedys na ebayu sprawdzali to 9/10 RNS510 bylo trefnych ;)
Offline
Awatar użytkownika

KL4K50N

Nieśmiały

  • Posty: 43
  • Rejestracja: 13 sty 2018, 19:51
  • Online: 1d 20h 9m 45s
  • Auto: MK6 GTI
  • Silnik: 2.0TSI
  • Lokalizacja: NL

Re: Wymiana RCD-310 na RCD-510

Post15 sty 2018, 12:50

Witam, od niedawna jestem posiadaczem MK6. Na chwilę obecną siedzi tam RNS310 albo 315 (nie wiem czym to odróżnić...) Powiedzcie mi czy jak chcę wymienić radio to w grę wchodzi tylko ori RNS510 (a może coś nowszego od VW) czy jakiś chiński sprzęt ala RNS510 look będzie tez ok?
Poprzednia

Wróć do Multimedia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości