16 lut 2021, 12:35
Witam wszystkich, to mój pierwszy post, więc jeśli popełnię jakieś błędy to proszę o wyrozumiałość. Przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego wątku, ale jeśli takowy istnieje, to prosiłbym o wskazanie.
Planuję kupić swoje pierwsze auto, ale że mam już lat nieco więcej, niż 18 i nie planuję ścigać się na obwodnicach, to od razu chciałem kupić jakiś sensowny samochód, którym pojeżdżę parę lat przynajmniej. Po kilku miesiącach dywagacji i analiz padło na golfa. I tutaj mam dylemat kolejny- planuję budżet do ok 20 tys., myślałem o golfie V, ale słyszałem, że ma problemy z elektryką i że wersja VI jest już tych mankamentów pozbawiona. Planuję kupić wersję z benzyną 1.6 MPI i później zagazować, zastanawiam się też co do wersji wyposażenia, bo nie chciałbym golasa, ale też nie wiem jak się kształtuje zasadność wyższej ceny w stosunku do np. wielofunkcyjnej kierownicy. Gdzie najlepiej szukać takiego samochodu i czy przebieg np. powyżej jakiejś liczby np. 250 tys.) zacznie być problemem, czy w budżecie do 20 tys. można coś sensownego kupić, a jeśli tak, to na co zwracać uwagę? Za wszelkie sugestie będę dozgonnie wdzięczny.