Duży update
październik 2017Montaż wideorejestratora Navitel R600 - zrobione zostało trzecie ukryte gniazdo zapalniczki pod które został podłączony.
wykonanie :
tberent

styczeń 2018Montaż tuby ze wzmacniaczem. Udało się schować wzmaka na styk w podłogę więc nic nie przeszkadza w bagażniku
Sprzęt nie jest jakiś profi, ale ma za zadanie podbić bass i jego głebię - mi całkowicie wystarcza a wzmacniacz i tak jest skręcony na połowę mocy i na radiu tez przeważnie max połowa

marzec 2018 Dwie nowe opony Continental ContiSportContact 5 z 2018 roku

przekodowane lampy z tyłu - przy stopie świecą teraz ledy i w błotniku i w klapie

Hamowanie na dziennych światłach teraz w końcu normalnie wygląda

wykonanie :
tberent
kwiecień 2018Wymiana oleju jak zawsze Motul Specific i filtry Mann, ale tym razem wraz z imbusem/zabierakiem pompy oleju.
Długo zastanawiałem się nad wymianą tego i nie żałuje
Każdemu kto się zastanawia polecam, bo koszt tego jest śmieszny, a to nie dużo roboty, spokój po wymianie gwarantowany i przy okazji też można podejrzeć jak mają się wszystkie podzespoły od spodu silnika
( ASO zabierak z nową zawleczką 24 zł + koszt zdjęcia miski u mechanika)
W moim przypadku przy przebiegu 220 tys zabierak nie był bardzo mocno wyrobiony, jednak widać po nim zużycie.
Ani jednego opiłku w misce nie było, zabierak nowy, miska wymyta, czyściutka i można wsiadać do auta i nie myśleć o stracie silnika przez taką pierdołę
Więc mit, że w 2.0 tdi na Common Railu problem z zabierakiem pompy oleju już nie występuje jest nieprawdą

aczkolwiek zdarzają sie od tego wyjątki jak słabsza wersja 110 koni w której podobno pompa oleju jest inna, ale nie o takiej tu mowa.

maj 2018Coś na co od dawna polowałem
wpadła kompletna oryginalna lotka z GTI / GTD / R / R line
tak się teraz autko prezentuje

(wieczorem był myty, rano rosa połączyła się z pyłem z drzew...

)

I na sam koniec, wizyta w G-lab diesel tuning i mam moc zgodną z numerem rejestracyjnym

(aczkolwiek tuner mówił, że autko na tyle zdrowe że ciągle chciało więcej jechać i wydmuchiwało większe wyniki

)
Teraz cała rejestracja idealnie sie zgrywa z autem