Dzisiaj jest 19 cze 2024, 15:43


[2.0 TDI 140KM] Golf 6 nie odpala

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.

Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
  1. Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
  2. Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
  3. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
  4. W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
  5. Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!

Pamiętaj:
  • Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  • Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
  • Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
  • Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Krystias13

Nieśmiały

  • Posty: 45
  • Rejestracja: 27 maja 2015, 16:07
  • Online: 14d 4h 48m 34s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI CZCA
  • Lokalizacja: TM/ŁÓDŹ

Golf 6 nie odpala

Post09 maja 2024, 08:10

Cześć, mam taki duży problem z golfem 6 2.0 tdi cffb 140 koni.
Podczas zjazdu autostradą nagle zaczął się dusić i jakby paliwa mu brakowało. Chodził tak jak na filmie https://youtube.com/shorts/SHJ33jbGlVg?feature=share w sensie odpalał ale z wciśniętym pedałem gazu i po puszczeniu gasł
Po ostygnięciu już wcale nie odpala tylko kręci jak na tym filmie https://youtube.com/shorts/quw_9XOO22I?feature=share
Pompę w zbiorniku jak i przy dpf słychać. Brak opiłków w układzie. Po podłączeniu pod komputer brak błędów.
Ktoś może wie co mogło się stać ?

Wróć do Problemy / Usterki

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości