Dzisiaj jest 09 sie 2022, 23:37


[1.4 80KM] Cieżko odpala w upalne dni

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.

Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
  1. Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
  2. Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
  3. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
  4. W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
  5. Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!

Pamiętaj:
  • Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  • Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
  • Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
  • Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Piotrek8978

Niemowa

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 22 lip 2022, 18:14
  • Online: 47m 32s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 MPI

Cieżko odpala w upalne dni

Post22 lip 2022, 18:31

Witam wszystkich
Problem tak jak w temacie przyszły upały i zaczeło sie to samo co w tamtym roku czyli auto rano gdy jest chłodno odpala bez problemu po pracy około godziny 16 gdy są upały powyżej 30°C musze zakrecic rozrusznikiem trzy razy zeby odpalił (każde krecenie po kilkanascie sekund)
Dodam że tej zimy wymieniłem akumulator na nowy ale to chyba nie ma znaczenia przy tym problemie.
Gdy auto juz odpali przejade np. 10km ide do sklepu wracam po 20 minutach pali bez problemu.
I tu pytanko od czego zaczac sprawdzanie?
To zjawisko wystepuje tylko w lato w upalne dni

Wróć do Problemy / Usterki

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości