Pakiety przeglądów
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Pakiety przeglądów
Czy ktoś korzystał z promocyjnych pakietów przeglądów? Wszedłem na stronę vw porsche Tychy i wyskoczył baner z promocyjnymi pakietami przeglądów. Zaskoczyła mnie cena, bardzo korzystna. Jutro będę dzwonić, żeby się wypytać jak to w praktyce wygląda.
Robocizna + części: 639,98 zł
Co zawiera nasza oferta:
Olej Castrol
Filtr oleju
Filtr powietrza
Filtr paliwa
Robociznę wyspecjalizowanej kadry
Kontrolę jakości
Mycie i odkurzanie samochodu
Robocizna + części: 639,98 zł
Co zawiera nasza oferta:
Olej Castrol
Filtr oleju
Filtr powietrza
Filtr paliwa
Robociznę wyspecjalizowanej kadry
Kontrolę jakości
Mycie i odkurzanie samochodu
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Silnik: 2.0 TDI CR CBDC
Re: Pakiety przeglądów
Nie wiem co w tym pakiecie takiego hura super, na wolnym rynku kupisz dużo lepszy olej od castrola + te filtry i zapłacisz połowe jak nie mniej 
Robocizna wyspecjalizowanej kadry
to mi się bardzo podoba, tylko problem w tym gdzie w aso pracuje jakiś dobry specjalista 
Robocizna wyspecjalizowanej kadry
Za taki sam przegląd, bez filtra paliwa, zawsze płacę ponad 800 zł. .
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Silnik: TSI 122
Bez filtra paliwa z dużo lepszym olejem Neste koszt wyniesie ok. 240,00 zł + piwo + godzina własnej pracy łącznie z relaksem.
Masakryczne ceny
-- 20 mar 2016, 22:05 --
-- 20 mar 2016, 22:07 --
Masakryczne ceny
-- 20 mar 2016, 22:05 --
mich jesteś cudownym klientem dla koncernów samochodowych.mich pisze:Za taki sam przegląd, bez filtra paliwa, zawsze płacę ponad 800 zł. .
-- 20 mar 2016, 22:07 --
Olej "wyssany" rurką a nie uczciwie spuszczony korkiem.marmi pisze: Robocizna wyspecjalizowanej kadryto mi się bardzo podoba, tylko problem w tym gdzie w aso pracuje jakiś dobry specjalista
Chyba większość właścicieli mk 6 , w szczególności z przedłużoną gwarancją, jeździ na przeglądy do ASO 
- Pit
- Stały Bywalec
- Auto: GOLF VI
- Silnik: 2.0 TDI+
Spytaj sie ile wezma za przegląd jak kupisz wlasny olej i filtry.
Przeglądy w Aso mają jeden plus, czyli zagwarantowana mobilnośc w całej europie jak Ci sie zepsuje auto i to za free podobno
Przeglądy w Aso mają jeden plus, czyli zagwarantowana mobilnośc w całej europie jak Ci sie zepsuje auto i to za free podobno
Mój Golf - GTD/R-line style... Loading
http://forum.golf6.pl/vw-mk6-profil/vw- ... t2593.html
http://forum.golf6.pl/vw-mk6-profil/vw- ... t2593.html
- melon84
- Aktywny
- Auto: Golf 6 GTI
- Silnik: 2.0 TSI
No właśnie a czy jak juz sie gwarancja skończy [3lata+2lata przedłużenia] to robiąc w dalszym ciagu przeglądy w ASO (bez wymiany filtrów, olejów, poprawek znalezionych w trakcie przeglądów napraw itd...) nie ma przypadkiem szans na partycypację ASO w ewentualnych kosztach "nieprzewidzianych grubszych" napraw?Pit pisze:Spytaj sie ile wezma za przegląd jak kupisz wlasny olej i filtry.
Ktoś wie jak to jest? Ktoś miał z tym do czynienia?
- marmi
- Mieszkaniec
- Silnik: 2.0 TDI CR CBDC
Zapomnij żeby importer partycypował Ci w kosztach naprawy 5-cio letniego auta, to nie ameryka gdzie wszystko stoi na głowiemelon84 pisze:No właśnie a czy jak juz sie gwarancja skończy [3lata+2lata przedłużenia] to robiąc w dalszym ciagu przeglądy w ASO (bez wymiany filtrów, olejów, poprawek znalezionych w trakcie przeglądów napraw itd...) nie ma przypadkiem szans na partycypację ASO w ewentualnych kosztach "nieprzewidzianych grubszych" napraw?
Ktoś wie jak to jest? Ktoś miał z tym do czynienia?
Nie kumam po co płacić za przeglądy taką kupę kasy, za to że przyjdą podłączą kompa, wejdą pod auto popatrzą i napiszą że ok??
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Silnik: FR4T 2.0T
Wyrabiasz historię serwisową (udokumentowany przebieg), którą można odtworzyć.. co ma znaczenie przy odsprzedaży dla kupujących.. ja np kupuję auta tylko takie których historię serwisową jestem w stanie zweryfikować.. a sprzedając auto możesz oczekiwać wyższej ceny a i o sprzedaż łatwiej.. przynajmniej ja mam takie doświadczenia 
- shark__
- Stały Bywalec
- Silnik: 1.4 TSI 122KM
Historię serwisową możesz sobie tworzyć wymieniając w ASO żarówkę. Tak samo zapiszą Ci przebieg w ich statystykach i będziesz miał dowód prawdy 
W moim przypadku robocizna za wymianę 4 filtrów oraz oleju 36 zł.
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Silnik: FR4T 2.0T
\shark__ pisze:Historię serwisową możesz sobie tworzyć wymieniając w ASO żarówkę.
A wymieniaj.. nikt Ci nie broni, twój cyrk twoje małpy.. znaczy samochód
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Silnik: 1.4 TSI
Tylko ze kazdy kumaty zauwazy roznice w historii auta gdzie w ciagu roku robiona jest pierdola typu zarowka bez przegladu. Dla mnie takie auta szybciej odpadaja od aut bez historii, zreszta sa przypadki uwiarygodniania cofania licznika w ten sposob.shark__ pisze:Historię serwisową możesz sobie tworzyć wymieniając w ASO żarówkę. Tak samo zapiszą Ci przebieg w ich statystykach i będziesz miał dowód prawdy [FACE WITH STUCK-OUT TONGUE AND WINKING EYE]
ASO jakie jest takie jest, grunt trafic na uczciwy zaklad wowczas mozesz przelknac dodatkowych kilka stowek raz na rok.
Ja dzieki regularnym przegladom mialem wymieniany dwa razy rozrzad w aucie za praktycznie free, moglem zrezygnowac z assistance w AC na rzecz gwarancji mobilnosci a takze jakby nie bylo usluge na wyzszym poziomie (mam na mysli auto zastepcze, jesli cos spapraja co kazdemu sie zdarza powiedza Ci i to wymienia np polamany plastyk, itd. itd.)
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Silnik: 2.0 TDI 150KM
Nie wiem czy akurat w dobrym miejscu pytam, myślę, że tak.
Mianowicie wyskoczył mi serwis za 28 dni, a z kilometrów wychodzi 6200 km do przeglądu.
Wiadomym jest, że chciałbym przejeździć te 6200 km i dopiero wtedy udać się na przegląd. Auto oczywiście ma gwarancję. Jak to jest - czy muszę w ciągu tych 28 dni się stawić w serwisie, czy mogę sobie te 6200 km dojechać, nie tracąc przy tym warunków gwarancji.
Ktoś ma w tym temacie doświadczenia?
Z góry dzięki za informację.
Mianowicie wyskoczył mi serwis za 28 dni, a z kilometrów wychodzi 6200 km do przeglądu.
Wiadomym jest, że chciałbym przejeździć te 6200 km i dopiero wtedy udać się na przegląd. Auto oczywiście ma gwarancję. Jak to jest - czy muszę w ciągu tych 28 dni się stawić w serwisie, czy mogę sobie te 6200 km dojechać, nie tracąc przy tym warunków gwarancji.
Ktoś ma w tym temacie doświadczenia?
Z góry dzięki za informację.
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Silnik: 1.4 TSI
Poczytaj warunki gwarancji ale z reguly jest ze jednym z warunkow jest zrobienie przegladu co 15tys lub raz w roku bez wzgladu na przebieg (okres i km x2 dla trybu LL).