DSG - wymiana oleju i softu - akcja serwisowa
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
maciek5
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf6 kombi 2010
- Silnik: 1.6 TDI
Hej obecnie jest akcja serwisowa na skrzynie DSG niby od 11-03-2014 . Moje DSG jest 7 biegowa wyminiaja olej i soft .
W trakcie rozmowy telfonicznej ASO we Wrocławiu pan powiedział ,że akcja dotyczy Chin po sprawdzeniu vin okazło sie ,że się mylił
W trakcie rozmowy telfonicznej ASO we Wrocławiu pan powiedział ,że akcja dotyczy Chin po sprawdzeniu vin okazło sie ,że się mylił
-
kubus807
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6
- Silnik: 1.4 tsi
DSG7 - akcja serwisowa
http://www.volkswagen.de/de/servicezube ... ionen.html
Z ciekawości wpisałem swój vin i wyskoczyła mi akcja serwisowa 34F6 i dalej coś po niemiecku może ktoś coś wie ?
w zał zrzut ekranu
Z ciekawości wpisałem swój vin i wyskoczyła mi akcja serwisowa 34F6 i dalej coś po niemiecku może ktoś coś wie ?
w zał zrzut ekranu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Akcja Serwisowa
to jest akcja na wymianę oleju w skrzyni DSG i softu na najnowszy.
Re: DSG - wymiana oleju i softu - akcja serwisowa
tak potwierdzam, Chin dotyczyła zaraz na początku teraz przeniesiona również na Europę. U nas jest od 8.04 - aby było mega ciekawie przez przypadek zgłosiłem się do ASO na szarpanie DSG - oddałem auto 7.04, robili z nim 8.04 i wymienili mi soft na najnowszy i skasowali mnie na 170 zł. Teraz czytam że od 8.04 jest to za darmo i dzisiaj im to wypomniałem umawiając się na tą wymianę oleju i powiedzieli, że będą się starali coś pokombinować, abym dostał zwrot tych pieniędzy - no normalnie cyrkmaciek5 pisze:Hej obecnie jest akcja serwisowa na skrzynie DSG niby od 11-03-2014 . Moje DSG jest 7 biegowa wyminiaja olej i soft .
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Silnik: 1.4 TSI 122KM DSG
Zadzwoniłem do serwisu i ciekawostka: mój samochód (Golf z maja 2012 roku) nie jest objęty akcją.
Widocznie od któregoś momentu problem był już poprawiony na etapie produkcji.
Widocznie od któregoś momentu problem był już poprawiony na etapie produkcji.
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Silnik: 1.4 TSI 122KM DSG
Orientujecie się, czy aktualizacja oprogramowania skrzyni biegów jest dokonywana przez serwis w trybie online, tak jak np. kodowanie liczników?
Wydaje mi się że w ASO wszystko robią online
-
kwasko
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 variant
- Silnik: 1.6Tdi
Wczoraj byłem na tej akcji serwisowej.
Wygląda to tak:
-cała procedura trwa ze 3 godziny ponieważ olej musi ostygnąć do 30stopni
-jeśli ktoś ma wgranego Virusa lub inne modyfikacje musi się liczyć z tym, że to straci gdyż wymieniają cały soft w aucie na nowszy
-na koniec robią adaptację skrzyni i już
Różnice które zauważyłem:
-po puszczeniu hamulca auto nie rusza...jednak bardzo szybko reaguje na gaz
-troszeczkę leniwiej zmienia biegi przez co jest większa różnica między trybem drive a sport
-spalanie- jestem na to uczulony i muszę przyznać, że chwilowa konsumpcja spadła zauważalnie
Wygląda to tak:
-cała procedura trwa ze 3 godziny ponieważ olej musi ostygnąć do 30stopni
-jeśli ktoś ma wgranego Virusa lub inne modyfikacje musi się liczyć z tym, że to straci gdyż wymieniają cały soft w aucie na nowszy
-na koniec robią adaptację skrzyni i już
Różnice które zauważyłem:
-po puszczeniu hamulca auto nie rusza...jednak bardzo szybko reaguje na gaz
-troszeczkę leniwiej zmienia biegi przez co jest większa różnica między trybem drive a sport
-spalanie- jestem na to uczulony i muszę przyznać, że chwilowa konsumpcja spadła zauważalnie
-
szymi
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf Plus 6
- Silnik: 1.4 TSI 160KM DSG
Witam,
Moja skrzynia DSG ma problemy z szarpaniem przy ruszaniu, poprzedni właściciel wykonał ta akcję z nadzieją iz to rozwiąże problem, niestety nic to nie dało. Jak szarpało przy ruszaniu tak i szarpie. sprzęgła do wymiany.
Moja skrzynia DSG ma problemy z szarpaniem przy ruszaniu, poprzedni właściciel wykonał ta akcję z nadzieją iz to rozwiąże problem, niestety nic to nie dało. Jak szarpało przy ruszaniu tak i szarpie. sprzęgła do wymiany.
- conquer
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant HL
- Silnik: 1.4 TSI 160KM DSG7
Wymiana softu i oleju nie rozwiązuje problemu szarpania i ślizgania się sprzęgieł. Rozwiązuje problem korodowania mechatroniki.
-
Rysiek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Silnik: 1.4 TSI
Witam ! Od 2 lipca jestem właścicielem Golfa 6 DSG 1.4 TSI 160 kM 2009 ( wcześniej Seat Altea 2.0 TDI 140 kM DSG ) i uczestniczyłem w akcji wymiany oleju i filtra oleju w DSG i wgraniu nowego softu . Wszystko przebiegło super sprawnie - ponad 3 godz . Autko pracuje OK ! Aso Bełtowski Krakow ! Pozdrawiam !
-
Rysiek
- Aktywny
Witam ! Od tygodnia mam dziwne objawy szarpania i stukania skrzyni miedzy 2a3 . W aso zaproponowano mi wgranie jeszcze raz nowego oprogramowania do skrzyni w ramach akcji serwisowej i jutro tam jade . Dam znać czy to pomogło czy jest to POWAŻNIEJSZA i kosztowna usterka ( jest opisywana na forum ) . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2015, 10:33 przez marmi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: skasowałem podwójny post
Powód: skasowałem podwójny post
-
Rysiek
- Aktywny
Witam ! Wczoraj byłem w ASO VW Bełtowski w Krakowie na akcji serwisowej i wyszło ze mam do wymiany dwumase . Jestem w szoku bo w lipcu byłem na wymianie oleju i wgraniu nowego softa i wszystko było OK a teraz mam poważny problem ( kosztowny ) Pozdrawiam
-
dangar79
- Nowicjusz
- Silnik: 1.4 TSI 122KM DSG 7
WItam.
Zakupiłem VW golfa VI 1.4 TSI 122 KM DSG 7 biegów. Przed samym zakupem sprawdzałem auto w serwisie VW Krotoski - Cichy w Słupsku i powiedziano mi że w tym modelu NIE WYMIENIA SIĘ OLEJU W SKRZYNI BIEGÓW !!!
Pytanie jest krótkie. Możliwe to???????????
Zakupiłem VW golfa VI 1.4 TSI 122 KM DSG 7 biegów. Przed samym zakupem sprawdzałem auto w serwisie VW Krotoski - Cichy w Słupsku i powiedziano mi że w tym modelu NIE WYMIENIA SIĘ OLEJU W SKRZYNI BIEGÓW !!!
Pytanie jest krótkie. Możliwe to???????????
-
soil
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF V GT DSG
- Silnik: 2.0 TDI 125kW BMN
Dsg 7 jest "sucha" - nie zmienia się w niej oleju jak w dsg 6
-
Cichyelk
- Sympatyk
- Auto: Golf 6
- Silnik: Cavd
niby sie nie zmienia ale należy wymieniać co 60 tys km, i tak go tam wchodzi mało chyba 2,8 czy jakoś tam mokra łyka o 3 razy więcej
-
Rysiek
- Aktywny
Witam . W DSG 7 jest 1.5 L oleju który wymienia sie co 60 tys i oczywiście obowiązkowo filtr oleju . W listopadzie wymieniono mi dwumase i wgrano nowy program ( szarpało z 1/ 2 i 2 / 3 ) teraz jest SUPER ! Otrzymałem dwa lata gwarancji na dwumase - koszt 980 a reszta komis w którym kupowałem samochod w lipcu i tam uzyskałem 6 m. Gwarancji auto oddałem do aso w jeden dzien a na drugi odebrałem zrobione . Pozdrawiam