maartinj pisze:2min i SN zmieniony, kolejne 5 min i wydrukowana nowa nalepka na Zebra Printer ...... lepsza od oryginału.
Wiadomo że ten temat nie przyczyni się do całkowitej likwidacji procederu przywłaszczania i sprzedaży nie sowich gadżetów. Celem tematu jest zweryfikowanie czy przypadkiem kupowany sprzęt nie został skradziony lub sprzedawany przez złodzieja który nie zaprzątnął sobie głowy tym o czym piszesz.
maartinj pisze:Sami nakrecamy złodziejom robote, bo 10tys nikt nie da za RNS-a w ASO
Oczywiście nie mam 100% pewności że zakupiony przez mnie niedawno RNS nie był kiedyś czyjąś własnością ale przed zakupem na tyle ile było to możliwe zweryfikowałem sprzedawce i oferowany przez niego sprzęt. Oprócz zapewnień sprzedawcy otrzymałem 2-letnią gwarancję i rachunek na zakupiony towar. Otrzymany towar nie nosił śladów użytkownika. Wiem również że kilka osób z naszego forum również zakupiło od tego samego sprzedawcy radio i nawet niektóre montowały je w ASO. W związku z powyższym nie generalizowałbym że nakręcamy złodziejom robotę, bo daleki jestem od wspierania tego rodzaju działalności handlowo-usługowej.
Aha, a RNS w ASO kosztuje bliżej 15k
maartinj pisze:tylko każdy szuka po 1500zł.
Tu zdecydowanie się mylisz, bo mnie kompletnie nie interesowały takie oferty.
Ale dość OT - w tym temacie zamieszczamy numery skradzionych sprzętów i tego się trzymajmy.