maciek8791 pisze:
A ja mam pytanie. Czy ktoś przesiadł się może w golfie mk6 z felg 16 na 18. Jakie są to właściwie wrażenia?
Za ok. miesiąca będę jeździł golfem 6 variant. Podobają mi się 18 interlagos bodajże z scirocco - nie widziałem do varianta jak dotąd nic lepszego , z drugiej strony to ma być auto do roboty i będę nim sporo jeździł, więc jak to jest z tym komfortem przy 18? I czy nie macie wrażenia że auto się wtedy gorzej zbiera?
pozdrawiam,
Maciek
Zima jezdze na 15", latem na 18", wiec mysle, ze mam porownanie i roznica powinna naprawde duza. Tak jak napisano wyzej, jest na pewno wyczuwalna roznica, jak dla mnie samochod prowadzi sie duzo pewniej (pewnie glownie przez szerokosc opon). Jezdze duzo w trasach (fakt, ze glowne autostrady, ale ostatnio tez fatalne drogi w gorach), nie odczuwam duzego dyskomfortu. Najlepiej jednak gdybys przejechal sie najpierw Golfem na 18-stkach i zobaczyl, czy Ci to odpowiada. Podejrzewam, ze nie dla wszystkich komfort jest wystarczajacy. Jesli nie masz seryjnego zawieszenia sportowego, to wydaje mi sie, ze powinno byc dobrze. Dodatkowo musialbys sie przyzwyczaic do omijania dziur slalomem
Ale mysle, ze efekt wizualny rekompensuje pewne niedogodnosci