Dzięki
pab567 za naprowadzenie na problem.
Wstępnie mogę napisać, że radyjko działa jeszcze troszkę testów mnie czeka bo już późna godzina jest.
Po krótce problem był na płytce radiowej, gdzie konkretnie to ciężko mi powiedzieć ale podając 3V na drugą cewkę od dysku twardego można sprawdzić jak uruchamia się procesor i pamięć. U mnie było to losowe raz procek się zaświecił raz nie, raz odpalił z pamięcią (która jest po drugiej stronie płytki) więc pomyślałem sobie, że pewnie jakieś zimne luty.
Zdjąłem ponownie elementy które wcześniej tylko przelutowałem (zaznaczone na czerwono we wcześniejszym poście), zdjąłem procesor przy tunerach, pamięć i jakiś procek (czy co tam jest
) po drugiej stronie płytki, świeża cyna i cyk radyjko się uruchamia, działa jak trzeba, usypia się i wybudza bynajmniej na stole.
Po świętach mam nadzieje, że znajdę trochę czasu i potestuję je porządnie i dam znać co i jak.
Tymczasem już zaczynam myśleć nad aktualizacją tego sprzętu bo ma takie parametry:
Delivery part number: 1T0035680H
HW-Version: H61
SW-Version: 4120
Active map covera...: East Europe
Active map supplie...: Navteq
Map version HDD: 8555
Jakieś propozycje gdzie znajdę mapy, soft, jakieś linki jak to ustrojstwo się aktualizuje bo w ogóle nie zgłębiałem tematu.
Pozdrawiam,
Szaczek.