Zacząłem się wgłębiać w ten temat.
Wszystko co tu piszę odnosi się do boczków do MK7.0 (u mnie boczek jest z 2014 roku) i wydaje mi się że rocznikowo zmieniały się same przyłączenia (czytaj kostki, rozmieszczenie na boczkach itp.), same przyłączenie do sterownika drzwi jest takie same.
Tu pokazuje boczek str kierowcy:
Tak jak pisał
flo i widać ze zdjęć powyżej i z tego schematu:
Kostka przyłączeniowa czarna jest jedna i 4 pinowa.
- 1 pin - masa
- 2 pin - przyłączenie na pin 8 kostki 32 pinowej sterownika drzwi
- 3 pin - przyłączenie na pin 3 kostki 32 pinowej sterownika drzwi
- 4 pin - wolny
No i w tym przypadku wszystkie diody LED (czytaj pasek dekoru, podświetlanie rączki drzwi i klamki) są wpięte w jedną kostkę i do sterownika idzie jedna wiązka.
W boczku str. pasażera jest ciut inaczej jak widać z zamieszczonych wcześniej moich zdjęć bo mamy 2 kostki koloru czarnego i zielonego które każda jest 2 pinowa.
Z tej rozpiski którą znalazłem na zagranicznym forum:
Wynika że:
- do czarnej kostki boczka przyłączamy na pin 2 przewód, który idzie do kostki 32 pinowej sterownika drzwi na pin nr 8 (jest to podświetlanie Ambient czyli dekor + rączka i kodujemy w sterowniku drzwi Bajt 1 bit 1), pin 1 w czarnej kostce to masa i podłączmy albo do innego przewodu masowego albo gdzieś do śruby, która ma kontakt z karoserią.
- do zielonej kostki boczka przyłączamy na pin 2 przewód, który idzie do kostki 32 pinowej sterownika drzwi na pin nr 3 (jest to podświetlanie klamki i kodujemy w sterowniku drzwi Bajt 1 bit 3), pin 1 w zielonej kostce to masa i podłączmy albo do innego przewodu masowego albo gdzieś do śruby, która ma kontakt z karoserią.
Ja to tak widzę.
Jutro może przyjdą mi zamówione kostki, te małe czarne i zielone 2 pinowe ale typu żeńskiego (w boczku są męskiego), a więc pojutrze porobię wiązki i zobaczę czy moja teoria się sprawdzi
Dobra na razie tyle, dam znać jak mi poszło.
P.S.
flo może masz schematy 32 pinowej kostki sterownika drzwi pasażera z 2014 roku takie jak zamieściłeś w innym temacie tylko tam są str. kierowcy
Ciekawa jak na nich będzie te przyłączenie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa