Cześć wszystkim
Post może nie dotyczy konkretnie golfa, ale bebechy są te same, więc BCM pewnie też, do rzeczy.
Dokładałem jakiś czas temu u siebie w scirocco z 2010 roku xenony, lecz BCM jaki mam pochodzi od midline (5k0 937 086 F). Chcę więc przełożyć moduł z highline, żeby xenony były w pełni funkcjonalne i nie waliły błędu na zegary. Generalnie wiem, że wiąże się to z przekopiowaniem kodowania i zaprogramowaniem kluczyków, ale rodzą się dwa pytania.
1) Czy coś poza kopiowaniem kodowania i programowaniem kluczyków pominąłem?
2) Czy mogę założyć jakikolwiek BCM z końcówką 087? Będzie pasował? Nie musi być od golfa/scirocco? Może być chociażby od skody? Byle numery 5k0937087 (i tutaj wersja) się zgadzały? Czy nie każdy z highline mi podejdzie i muszę patrzyć konkretnie po pinach na fotkach. Ewentualnie jakby ktoś mnie dokładnym numerem BCMu jaki mam szukać poratował, to byłbym bardzo wdzięczny.
A i jeszcze, czy kupował ktoś BCM z drugiej ręki? Gdzie najlepiej tego szukać i w jakich cenach? Bo szczerze, to na aukcjach za dużo ich nie widzę (jeśli potwierdzi się to, że numery muszą być konkretne a nie wystarczy sam highline), to chyba zostanie mi ciągnięcie go z ebaya czy innych pochodnych.
Dzięki za odzew, pozdrawiam ;D