Jest to mój ostatni post w tym temacie i już nic nie dodam.
Bo widzę że kolega się nakręcił i zaczyna się irytować.
Napisze to tak jak bym tłumaczył dla mojego 8 letniego syna
Jeżeli kupujemy oryginalny element MALOWANY z rozbiórki, który nie był nigdy malowany i jest w oryginalnym kolorze, który szukamy do swojego auta to kolor MUSI być identyczny (CHODZI O BARWĘ).
Ze względu na czynniki zewnętrzne (słońce, chemia itp.) może jego kolor ulec nieznacznemu pogorszeniu.
NIE WYSTĘPUJE W ORYGINALE O TYM SAMYM KODZIE KOLORU KOLOR O INNYM ODCIENIU.
Ja tu nie piszę co robimy jak podmieniamy drzwi i kolor nie pasuje itp. Nie poruszamy tego tematu bo kolega w pierwszym poście o to się nie pyta tylko ty dodałeś woje trzy grosze i trzymasz się tego kurczowo. NIE MA TO ZNACZENIA W TYM PYTANIU.
Do tego kolega nie będzie wymieniał drzwi w żadnym ASO tylko chce sam wymienić drzwi w kolorze żeby ich nie malować, zrobić to tanim kosztem i mieć element w tym samym kolorze i nie malowany (tak jak ja pokazem ze swoim starym autem).
Co do VW Tourana to nie rób idiotów z ludzi, przecież kolor czarny nie jest kolorem szary, wrzuciłem zdjęcia dla kolegi żeby pokazać że ktoś już robił tak jak sam chce zrobić i wyszło OK, ale napisałem kilka słów od siebie.
ALE KOLEGA OCZYWIŚCIE TEŻ MUSIAŁ NIE ZROZUMIEĆ INTENCJI PISZĄCEGO I SIĘ PRZYCZEPIĆ - OMG
Kolega chyba nie łapie że rozpatrujemy tu nie od strony lakiernika i malowaniach elementów ponownie tylko od strony elementu oryginalnie malowanego przez fabrykę VW gdzie kolor o kodzie LA7T musi być identycznym kolorem LA7T nawet jak wychodzi 10.000 egzemplarz auta z fabryki.
Jeżeli kolega dalej nie załapie w czym rzecz i o co chodziło koledze który zadał pytanie na początku tego tematu to jak WYMIĘKAM.
A tak od siebie dodam że jeżeli chodzi o malowanie ponownie już samemu to kolor LA7T ma on 4 odcienie:
LA7T - podstawowy
LA7T(D) - ciemniejszy
LA7T(L) - jaśniejszy
LA7T(L1) - inny jaśniejszy
LA7T(R) - złamany czerwonym
Pozdrawiam i już się nie udzielam w tym poście.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa