Chyba
mr-fix ma racje, ale to wersja i do
4+4 jak i do
6+6POPRAWIONY POSTWersja
4+4 czujników to:
- przód strona No.10/4
- tył strona No. 10/5
Wersja
6+6 czujników to (uzupełnienie o dodatkowe czujniki):
- przód strona
No.10/4Dodatkowe czujniki na schemacie to:
-
G568 - lewy przedni czujnik asystenta podłączamy od czujnika 2 pin (kostka z 3 pinami) do kostki wiązki czujników w zderzaku (kostka 8 pinowa) pin 1, od kostki pin 1 do kostki modułu T18k (18 pinowa) pin 2
-
G569 - prawy przedni czujnik asystenta podłączamy od czujnika 2 pin (kostka z 3 pinami) do kostki wiązki czujników w zderzaku (kostka 8 pinowa) pin 6, od kostki pin 6 do kostki modułu T18k (18 pinowa) pin 13
- tył strona
No. 10/6Dodatkowe czujniki na schemacie to:
-
G717 - lewy tylni czujnik asystenta podłączamy od czujnika 2 pin (kostka z 3 pinowa) do kostki wiązki czujników w zderzaku (kostka 10 pinowa) pin 10, od kostki pin 10 do kostki modułu T26i (26 pinowa) pin 8
-
G716 - prawy tylni czujnik asystenta podłączamy od czujnika 2 pin (kostka z 3 pinowa) do kostki wiązki czujników w zderzaku (kostka 10 pinowa) pin 9, od kostki pin 9 do kostki modułu T26i (26 pinowa) pin 19
Podłączanie przycisków:
- strona
No. 10/3-
E581 - przycisk asystenta parkowania podłączamy (kostka 10 pinowa) pin 4, do kostki modułu T26i (26 pinowa) pin 3
-
K241 - lampka przycisku asystenta parkowania podłączamy (kostka 10 pinowa) pin 7, do kostki modułu T26i (26 pinowa) pin 4
Jak się mylę to mnie poprawcie.
Jutro ma mi przyjść wiązka na 6 czujników do tylnego zderzaka, wiązkę na 4 czujniki mam z kupionego wcześniej zderzaka od R Variant-a więc porównam wszystko ze schematami, ale dopiero w czwartek piątek bo wcześniej brak czasu.
Wiem że można spokojnie przerobić wiązkę pod 4 czujniki na 6 ale kupiłem ją w cenie 70 zł wyjętą z Variant-a, a więc kupno dodatkowych wtyczek z pinami i gumkami uszczelniającymi, przewody, taśma płócienna, lutowanie itp. a więc pewnie wyszło by minimalnie mniej kasy, a więc bez sensu bo tu mam oryginalnie wszystko zrobione, tylko miernikiem sobie przebanglam czy wszystkie przewody mają przejścia żeby mieć pewność że wiązka jest OK.
W czwartek czy piątek sprawdzę wiązki i napiszę tu czy wszystko zgadza się ze schematami, pewnie też powrzucam fotki
Sprawdziłem wiązkę na tył na 4 czujniki i schemat w 100% poprawny.
Przyjdzie mi wiązka na tył na 6 czujników sprawdzę kolory kabli dodatkowych czujników.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa