Tomasz_W-wa pisze:ale mapy nie umywają się do tych z Google maps
Plus, że Google Maps są bezpłatne i info o natężeniu ruchu (duża liczba użytkowników dostarczających te dane nawet nieświadomie

), ale też nie są takie idealne (zresztą chyba jak każde), co najmniej kilka razy mi podpadły np. w nieznanym mi mieście zdarzyło się, że Google Maps chciały mnie wpuścić w jednokierunkową pod prąd
Używam też Here oraz polskiej NaviExpert (płatnej ze sklepu Google) z natężeniem ruchu i informacjami o radarach i patrolach, nawet na krótkich odcinkach i w znanej okolicy można trochę zyskać na czasie - niestety bez rootowania telefonu nie można jej wyświetlić na ekranie infotainmentu przez Android Auto bo nie ma certyfikatu (chyba Google generalnie dał go na razie tylko dla własnych Maps i Waze, a pozostałym producentom nie udostępnia certyfikacji). NaviExpert ma już natomiast ceryfikację Apple i można go wyświetlić z iPhone przez CarPlay na infotainmencie... ale ja nie zmienię telefonu i systemu tylko z tego powodu

Plusem fabrycznej jest to, że zawsze jest pod ręka na ekranie dla podglądu, i to bez żadnego kabla do mirroringu na ekran czy chociażby do zasilania telefonu.
Cóż, nie ma ideału