Nieśmiały
- Online: 2d 5h 30m 9s
- Auto: VW Golf 6
- Silnik: 2.0
Witam, chciałem się się podzielić moim przypadkiem w tym temacie. Jakiś czas temu w kwietniu miałem stłuczkę na placu, najechałem na słupek który był nie widoczny doszło do uszkodzenia zderzaka i błotnika (naprawa typowo blacharska wymiana podzespołów+lakierowanie). Postanowiłem zamówić zamiennik (kompletny z halogenami i kratkami na przód) oraz błotnik prawy, sprzedający zapewnił mnie że jest do wersji GTI mk6, po przyjściu okazało się że jest nie pasujący, problemem była belka. Bez belki zderzak wchodził ale nie pasowały lampy za duże szczeliny oraz błotniki (w tym nowy prawy błotnik). Od razu poinformowałem sprzedawcę o tym że zwracam zderzak bo nie pasuje. Sprzedający przystał na to, towar został zapakowany i odesłany kurierem, niestety uszkodził się w transporcie zderzak. Sprzedawca nie chce oddać pieniędzy i twierdzi że wysłałem mu połamany zderzak i że jako odbiorca nie musi wcale sporządzać protokołu szkody z kurierem.
Zostały wysłane 2 paczki w jednej zderzak w drugiej błotnik - 2 różnych przewoźników. Błotnik dotarł cały.
***Analogicznie zamówiłem drugi zderzak w oryginale oraz błotnik wszystko weszło bez problemu i pasowało idealnie, mam też wrażenie że zderzak (zamiennik) sprzedawany do GTI mk6 wcale nie jest przeznaczony do GTI, a tylko wygląda na seryjny GTI i mógł być przeznaczony do zwykłego Golfa VI. Był to kompletny zamiennik jak każdy na alledrogo.***
Jestem w dużym kłopocie bo nie wiem jak podejść do tego aby odzyskać pieniądze lub ich część, ze sprzedającym nie mogę się dogadać - grozi sprawą w sądzie i robi wszystko aby nie zwracać nic, wyzywa i się awanturuje. Wątpię też że firma kurierska rozpatrzy pozytywnie szkodę - ze względu na złe zapakowanie, wiadomo nie każdy umie pakować "profesjonalnie", i nie przewidzi się że paczka się uszkodzi.
Jeśli miał ktoś podobną sytuację lub może poradzić co zrobić proszę o pomoc, będę wdzięczny.
Zostały wysłane 2 paczki w jednej zderzak w drugiej błotnik - 2 różnych przewoźników. Błotnik dotarł cały.
***Analogicznie zamówiłem drugi zderzak w oryginale oraz błotnik wszystko weszło bez problemu i pasowało idealnie, mam też wrażenie że zderzak (zamiennik) sprzedawany do GTI mk6 wcale nie jest przeznaczony do GTI, a tylko wygląda na seryjny GTI i mógł być przeznaczony do zwykłego Golfa VI. Był to kompletny zamiennik jak każdy na alledrogo.***
Jestem w dużym kłopocie bo nie wiem jak podejść do tego aby odzyskać pieniądze lub ich część, ze sprzedającym nie mogę się dogadać - grozi sprawą w sądzie i robi wszystko aby nie zwracać nic, wyzywa i się awanturuje. Wątpię też że firma kurierska rozpatrzy pozytywnie szkodę - ze względu na złe zapakowanie, wiadomo nie każdy umie pakować "profesjonalnie", i nie przewidzi się że paczka się uszkodzi.
Jeśli miał ktoś podobną sytuację lub może poradzić co zrobić proszę o pomoc, będę wdzięczny.