Jakby ktoś był chętny na mod mini-pc na androidzie to zapraszam na zakupy grupowe interfejsu AV w martos.
Jak zbierze się kilku chętnych cena będzie lepsza.
Jak ktoś chce aftermarketowy dvb-t to i tak potrzebuje interfejs martosa, chyba że kupuje ten tuner/kombajn, który lewart wskazał.
Jeżeli kogoś interesuje temat to wyliczenia są następujące:
interfejs AV - ok 450 zł
mini pc android - ok 200-350 zł (taki jak podłączany pod TV, ale musi być z wyjściem AV, a nie HDMI - zawęża to krąg poszukiwań do Cortexów A8, dualowe Cortexy A9 odpadają, bynajmniej nie znalazłem na chwile obecną takiego)
klawiatura z touchpadem bt - ok. 100 zł
modem umts usb - ok. 100 zł (chyba, że ktoś sobie po wifi puści net z komórki)
jak ktoś chce mieć full wypas to za 240 AUD (dolce australijskie) otrzymuje moduł bezprzewodowy, który instaluje się w RNS-510 i który pozwala na sterowanie za pomocą ekranu w RNS urządzeniem opartym na adroidzie albo I-OS (trwają prace nad symbianem - to info z kuluarów, które dostałem od producenta).
Ja na chwile obecną wybieram najtańsze rozwiązanie - interfejs AV + nokia E6-00 na symbianie (którą posiadam i która ma wyjście AV)
minus, że raczej nie podłącze do niej klawiatury z gładzikiem (będę szukał działającej), tylko samą klawiaturę na bt (jest kilka modeli sprawdzonych).
Plus mam tam iplę i za friko niskim kosztem będę miał TV.
Zastanawiam się tylko gdzie wyprowadzić kable od adaptera AV - chyba w schowku umieszczę w miejscu książki serwisowej.
Się rozpisałem
:edit - zapomniałem wspomnieć, że te andki działają na zasilaczach 5-12V, tak więc można prościej lub trudniej wpiąć to we wiązkę auta - ciągnięcie prądu z zapalniczki poprzez adapter jest lipnym rozwiązaniem bo na postoju nie ma tam napięcia. Tak więc najlepiej podłączyć się pod kabelki zasilające RNS.