UserRetired
mariuszdlu pisze:B E S T I A !!
kolega ma Discovery Pro ? i się nie chwali ? proszę o jakąś recenzję czy warto i czy fajne to to, bo chce wymienić ale czy się opłaca ? mam Discovery Media II więc sam wiesz...
No kolega przeoczył bo Disc. Pro mam od początku. Taki był priorytet zakupowy: duża navi, srebrny lub bezowy, manualna skrzynia, bez odpalania na guzik, DCC.
No moja navi jest pierwszej generacji więc zubożona o najnowsze App connect itp. itd. Zresztą tak tego nie używam, rocznie 80 euro za połączenie z netem.
Dla mnie oprócz "google maps i street view" reszta to mniej lub bardziej bezsensowne gadżety.
Zresztą po co mi internet w aucie?
Pogoda, mam w komórce, w tablecie, jest zawsze ze mną. Korki, także sprawdzam w tablecie.
W Nawigacji nawet w starej RNS 510 działa coś takiego jak Traffic Message Channel (TMC) – technologia służąca dostarczeniu kierowcy informacji o ruchu. Rewelacyjnie działa w Niemczech i navi zmienia trasę gdy jest korek.
Co do recenzji nawigacji, jest szybka, na dużym ekranie dobrze widać własne punkty POI, pojawiają sie w dodatkowym oknie i na mapie.
Obsługa głosowa szczególnie nazw niemieckojęzycznych niezbyt dobrze działa. Tak samo jak polskie nazwy.
Bo Niemiec inaczej wypowiada a rozpoznawanie mowy to taka rzecz która nie jest wstanie zrozumieć polskich nazw wypowiadanych przez Węgra czy Niemieckich przez Rosjanina.
Inne zalety wersji Pro to duży obraz z kamery cofania
Dysk wcale nie jest bardzo pojemny także mając sloty na dwie karty można zaaplikować dwie 32 GB i po sprawie
Można pomyśleć ze mało widzę tych zalet i nie zachęca to do zmiany. No bo o ile 6,5 calowa Media ma sens to mniejsza wygląda strasznie i jest stanowczo za mała według mnie.