tberent pisze:Ludzie no nie rozbrajajcie mnie ze średnie spalanie w turbo benzynie to 6.1. Czyli jak delikatnie jeździsz to z 5 a jak trzeba buta to 8 ?
Ja u siebie w 2.0 CR z softem na 180km mogę zejść do 4 na autostradzie przy 100km/h tylko co to za jazda. Kupić auto i zydzic żeby wcisnąć bo spali.wiecej ?
Chłopaki w gti z ponad 200 koni z wiaderka nie mogą zejść a wy on średnim 6litrow .
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Witam,
Kolego, pisałem o spokojnej jeździe, a nie "butowaniu".
Oczywiście, że jak się będzie jeździło ze średnią prędkością 110km/h to spalanie wyjdzie 10.
Jak "emerycko" to potrafi 4,5, takie są dane z komputera.
Średnio tankujemy auto co 720km.
Każdemu wg potrzeb. Jeden będzie "butował", lał wiaderkami i opłacał każdy patrol drogówki aż do wyczerpania punktacji, a drugi będzie jeździł spokojnie, na tyle, na ile pozwalają odcinkowe pomiary prędkości, patrole drogówki i ograniczenie przez obszar zabudowany do 50km/h
Po za tym, nie posiadasz wszystkich "danych" aby oceniać powód kupienia auta np. z silnikiem 1.4 TSI 150km, a może ich być wiele, np. bo go stać, bo był w promocji, bo pasowało wyposażenie, bo miał wazonik na kwiatki, bo dodawali w gratisie do A6.
Kolega prosił o opinię, bo używa auta do dojazdu do pracy. Nie sądzę aby dojeżdżał po torze wyścigowym i wyciskał z auta ostatnie KM. Opisał spokojny dojazd do pracy wiec opisałem mu również spokojny dojazd do pracy tyle, że z silnikiem TSI...
Pozdrov