Sprawa została rozwiązana - wielkie dzięki glodek
Miedzy modułem 5k0 953 549 a 5k0 953 569 jest taki że podpięcie stacyjki do modułu w jednym ma 8 pinów w drugim ma 6. W obu przypadkach i tak dochodzą 4 przewody ( różnią się jednym przewodem chodzi o kolor). Wymiana stacyjki nie jest konieczna nawet jeśli ktoś przechodzi z wersji 1K0 ponieważ ona zawsze jest taka sama. Różnią się tylko modułem zapłonu i rozrusznika i właśnie przewodami. Bardzo łatwo jest to wymienić poniżej porównanie obu modułów.

Jeśli w obu przypadkach w kostkach znajduje się 6 przewodów to jest to wersja pod auta ze skrzynią automatyczną do elektromagnesu który nie pozwala wyjąć kluczyka jeśli nie jest skrzynia w pozycji "P".
Jest też różnica między plastikowymi elementami które trzymają moduły na kolumnie i tutaj niestety trzeba odkręcać śruby trzymające stacyjkę (śruby zrywane podczas montażu, aby odkręcić należy rozwiercić albo ostry przecinak młotek i uderzając po główce śruby w kierunku odkręcania - ja tak zrobiłem minuta roboty).
Stan przejściowy:

Oraz stan finalny:

Zostało ogarnąć tylko dwa błędy w sterowniku odnośnie braku komunikacji - ale wydaje mi się że to problem kodowania sterownika - ponieważ tak to wszystko działa