Regulamin forumZakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Mam możliwość kupienia golfa VI z 2009 kombi z silnikiem 1.6 16v po lekkim wzmocnieniu.Cena 30-32 tys. Pierwszy właściciel do tej pory serwisowane. Przebieg 65 tys km. Czytałem i szukałem opiniując temat tego silnika ale ciężko znaleźć cos o tej wersji 16 v większość tylko jest o 8v. Możecie sie podzielić jakimiś opiniami?
Z tego co wiem są problemy z tym silnikiem w postaci falujacych obrotów z którymi nawet aso sobie nie radzi. Poczytaj na forum golfa V , w tym modelu był popularny ten silnik.
Rozumiem ze chcąc kupić megane masz blisko i zaprzyjaźnionego mechanika . Przepraszam ale znam kilku gości co kupili megane bo świeże auto za dobre pieniądze i wiem czym to pachnie. Ale zrobisz jak uważasz. Życzę dobrego wyboru.
Szczerze, to czytając opińie na temat tego silnika 1.4 tce to nie ma z nim jakiś większych problemów. Dla mnie znaczek sie nie liczy czy to vw czy reno. Jakbym sie sugerował tylko wyglądem to meganka. Wyposażenie porównywalne jest w tych 2 samochodach co oglądam . Wiec pozostaje tylko kwestia silnika i ogólnej mechaniki. No i cena za ok 32 tys mogę mieć vw z 2009 albo megane z 2012 ..
Nie mam na myśli silnika kolego. A te akurat w Renault ma jedne z najlepszych. Własne sek w tym że w megane szwankuje dosłownie wszystko za wyjątkiem silnika. Dyskoteka na desce to norma.
-- 26 gru 2016, 13:43 --
Poszukaj golfa 1.6 mpi lub bifuel z fabrycznym gazem i ciesz się bezawaryjna jazdą.
Na gazie mi nie zależy bo rocznie robię ok 15 tys Wiec gaz sie nie opłaca. A tu mam samochody z pewna historia z Polskiego salonu. Ten golf jest po wzmocnieniu do chyba 140 km . No nic po nowym roku dam znać co wybrałem jak obejrzę te samochody i sie nimi przejadę 😉
Każdy motor można modyfikować i podnosić jego osiągi poprzez program co w tym silniku nic nie wniesie lub mechanicznie co również w tym silniku jest przerostem formy nad treścią. (Zbyt duże koszty w stosunku do efektu)
No to kiepsko bo golf jest naprawdę w bardzo dobrym stanie. Po przeczytaniu różnych artykułów i opinii chyba faktycznie zrezygnuje w ogóle z zakupu vw. A za 30 tys kupię chyba inna markę ze sprawdzonym silnikiem.
Można kupić VW ze sprawdzonym silnikiem np. 1,6 8V np tutaj uczciwie wyglądający egzemplarz https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yHhjJ.html zawsze możesz wybrać 1,4 benzyna bez turbo również nie do zajechania a osiągi i spalanie jak w 1,6