Regulamin forumSkrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
to mój pierwszy post więc wita wszystkich stałem się szczęśliwym posiadaczem golfa 6 1.6mpi i mam taki problem, -silnik nie pracuje równo na postoju , czuć jak by wypadanie zapłonów co to może być? świece niby wymieniane 40 tyś temu,
Ostatnio zmieniony 03 gru 2015, 20:59 przez marmi, łącznie zmieniany 1 raz
Powód:temat o oleju już istnieje, kasuję tę część posta
Możliwe powody to: nieszczelności układu dolotowego, przepływomierz, świece, przewody , cewka, przepustnica. Podłącz komputer i sprawdź czy są jakieś błędy.
-- 10 gru 2015, 22:28 --
Na początek bez kosztów przeczysc przepustnice i zrób nastawy podstawowe.
To poszukaj kogoś z komputerem w okolicy bądź aso. Sprawdź także przepływomierz przynajmniej wzrokowo czy nie jest brudny. Wszystkie wężyki od odmy pod kątem szczelności.
Przecież wszystkie 1.6 MPI mają drgawki na postoju. Ekologia. Załącz AC i obroty pójdą lekko w górę i telepotania nie ma. Przepływki nie ma w tym modelu silnika. często uszkodzeniu ulegają uszczelki kolektora ssącego w tym miejscu łączenia dwóch połówek lecz to przeważnie po demontażu kolektora niż same od siebie.