tomvideo pisze:Witam
Jako że jestem nowy na forum mam kilka pytań związanych z golfem 1.2TSI .
Obecnie auto ma 13m-c i 17tyś przebiegu.Jest kilka żeczy które zaczynają się pojawiać ,w związku z tym pytanie do posiadaczy (tego modelu )czy po takim przebiegu u was też tak się dzieje.
1.Dziwne dzwięki podczas odpalania po dłuższym postoju --pewnie będzie to problem z słynnym napinaczem łańcucha zozrządu.
2.Skrzynia biegów tz. np.60km /h bieg 4 przyspieszam szum jakby bieg był za wysoki ,to samo dzieje się na innych biegach
np. 80km/h na 5 . Pozatym jakby luz jak zmieniam biegi np 1na 2 , 2na 3 itp.
Czasami nie wchodzi wsteczny .
3.Czasami jak jadę mam uczucię jakby był totalnie mułowaty ????
4.Srzypienie zawieszenia z przodu .
5.Przyciski od podnoszenia /opuszczania szyb czasami nie reagują
6.Auto -silnik pracuje swiatła świecą otwieram drzwi -- przygasanie świateł (jakbym włączył jakiś odbiornik)-jakby coś z ładowaniem?
Ogólnie zaczynam być rozczarowany VW , jeszcze nie byłem w ASO .Jak jest u was?
Dzęki , pozdrawiam
1. Tsi tak trochę dziwnie odpala, trochę postukuje przez 2-3 sek. zanim olej dojdzie do popychaczy. Jak jest taki warkot, a nie stukot to napinacz.
2. Nie rozumiem, jak bieg jest za wysoki to się silnik dusi i to jest raczej takie walenie a nie szum. Tsi naprawdę fajnie ciągnie od dołu i ciężko go przydusić.
3. Totalnie to może nie, ale czasami też mam wrażenie że jedzie troszkę gorzej niż zazwyczaj.
4. Standard.
5. Mi czasami nie reaguje tylko przycisk od szyby kierowcy pierwszy raz po odpaleniu, potem jest ok., tzn. muszę go 2 razy nacisnąć.
6. Mam to samo też się nad tym zastanawiałem.