marrcin pisze:Witam, niby mam automatyczną klimatyzację i albo nie umie jej ustawić albo nie wiem na czym ta automatyka polega. Czy ktoś z kolegów może mi powiedzieć jak ją ustawić tak na chłopski rozum

np. na 22C i żeby nic wsiadając do auta nie przełączać , grzebać, ustawiać ? Teraz jak ustawię te 22C i sam ustawię silę nadmuchu jest ok ale jak postoi w słońcu i wchodzę do auta to normalnie włosy z głowy chcę urwać

taki mocny nadmuch. Jak zmniejszę nadmuch to znika dioda "A"
Czytam instrukcję i czytam...
Ustaw pokrętłem 22 C i wciśnij przycisk auto, trochę pochodzi mocniej aż złapie ustawioną temperaturę i się samoistnie zmniejszy i będzie trzymał 22C. Jeżeli chcesz zwiększyć intensywność nawiewu naciśnij przycisk auto 2 razy ( zapali się na przycisku druga dioda) Natomiast jeżeli nie chcesz aby nawiew był tak silny na początku to zwiększ pokrętłem temp. np. na 24 C wtedy dmuchawa nie będzie tak mocno dmuchać, lecz później zmniejsz na żądane 22C.
PS. Ważne-- Intensywność dmuchawy zależy od temp. na zewnątrz , im cieplej tym masz bardziej nagrzane auto, więc " mądry climatronic" w jak najkrótszym czasie chce Tobie ustawić wymaganą temperaturę . Na chłopski rozum

Pamiętaj pochodzi trochę i się zmniejszy samoistnie i będzie trzymać wybraną przez Ciebie temperaturę ! Mam nadzieję że wyjaśniłem, Jak masz jeszcze jakieś pytanie , pisz.